Studiu: Supele au efecte miraculoase asupra sanatatii. Combat boli grave!

1
De Daniela Mitran
3 ian. 2020

Cercetatorii au vesti bune pentru iubitorii de supe! Aceste preparate simple si delicioase au numeroase benficii asupra sanatatii. Consumul lor regulat ajuta la combatarea a numeroase boli, inclusiv a malariei.

Malaria este o boala care afecteaza tot mai multi oameni in intreaga lume, insa cercetatorii au descoperit ca supele au efecte miraculoase asupra sanatatii.

O echipa de savanti si cativa elevi din Londra au studiat cum pot stopa unele supe efectele parazitului Plasmodium falciparum, responsabil de cumplita boala.

Malaria este o boala infectioasa transmisa de tantarul Anopheles, care se manifesta prin friguri puternice si intermitente. Aceasta boala este larg raspandita in zonele tropicale si subtropicale si este cauzata de parazitii Plasmodium.

Jumatate din populatia lumii se poate imbolnavi de malarie

Potrivit studiului, in momentul de fata aproape jumatate din populatia lumii se poate imbolnavi de malarie. Aceasta cumplita boala este cauza principala a mortalitatii crescute la nivel global.

Studii anterioare au descoperit o planta miraculoasa, Qing Hao, care poate lupta impotriva malariei. Aceasta planta este cunoscuta in medicina chineza de peste 20,000 de ani si reduce cu succes febra sau alte simptome ale malariei.

Qing Hao sau pelinul dulce, asa cum este cunoscut in alte zone, este folosita in prepararea de tinctura sau ceai. Despre aceasta se spune ca poate lupta si impotriva unor forme de cancer.

Suplimentar, oamenii de stiinta au vrut sa descopere daca exista si alte metode traditionale ce pot lupta impotriva malariei. In mod surprinzator, unele retete traditionale de supa pot combate aceasta cumplita boala.

Supele au efecte miraculoase impotriva malariei

Ingredientele care se folosesc la prepararea supelor au efecte miraculoase asupra sanatatii organismului. Astfel, cele mai multe au proprietati de vindecare si sunt recomandate in diferite tratamente.

Cercetatorii au analizat mai multe retete de supa din intreaga lume, incepand cu Europa si pana in Orientul indepartat, iar ceea ce au descoperit a fost cu adevarat uimitor.

Desigur, supele au variat in ingrediente, ceea ce inseamna ca rezultatele au fost cu atat mai uimitoare.

Din cele peste 56 de retete de supa testate, s-a descoperit ca un procent de peste 50% dintre ele contin ingrediente ce pot combate parazitii responsabili de malarie.

5 dintre supele testate pot impiedica cu peste 50% dezvoltarea parazitilor responsabili de transmiterea bolii. Astfel, aceste supe au aproape acelasi efect precum medicamentul Dihidroartemisinina, un medicament utilizat pentru tratarea malariei.

In timp ce acest medicament este eficient in tratarea malariei, organismul poate sa opuna rezistenta in timp.

„Malaria ucide anual peste 400,000 de oameni si infecteaza peste 200 de milioane in intreaga lume, insa rezistenta la tratamentele impotriva acestei boli creste de la an la an”, au explicat cercetatorii, citati de mindbodygreen.com.

Metodele naturale sunt cele mai eficiente

Desi tratamentele naturale nu sunt recomandate mereu, deoarece efectele acestora nu sunt atat de rapide precum cele ale medicamentelor, supele au efecte miraculoase in tratarea malariei si a altor boli grave.

Cu toate acestea, din moment ce retetele variaza de la o regiune la alta, cercetatorii nu au putut stabili cu exactitate ce supe pot lupta impotriva malariei.

Singurul lucru pe care l-au descoperit in comun la retetele de supe testate este acela ca ingredientele au fost folosite de foarte multi ani. Cu alte cuvinte, cele mai multe supe respecta retete traditionale.

Cel mai probabil, generatiile vechi au acordat mai multa atentie alimentatiei.

Ce urmeaza?

Desi unele supe pot lupta impotriva malariei, este nevoie de mai multe informatii.

Momentan cercetatorii nu au descoperit ce ingrediente sunt eficiente, motiv pentru care sunt necesare si alte teste.

Odata ce vor descoperi cu exactitate ce ingrediente pot combate cumplita boala, vor putea crea noi medicamente.

Foto: Getty Images