Supa de peste cu porumb si cartofi

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
21 mai 2019

Supa de peste cu porumb si cartofi este foarte delicioasa si foarte sanatoasa. Este o reteta pe care toti cei dragi o vor indragi imediat. In plus, nu iti ia mult timp, iar modul de pregatire nu este deloc complicat.

O poti face indiferent de sezon, iar combinatia de cartofi, morcovi, mazare si porumb, impreuna cu carnea de peste, dau nastere unui preparat pe care il vei savura de fiecare data cu mare placere.

Reteta fara gluten: Tarta quiche cu blat din faina de migdale

Ingrediente pentru supa de peste cu porumb si cartofi:

-40 gr de unt nesarat,

-2 catei de usturoi tocati marunt sau pisati,

-1 ceapa mica tocata marunt,

-2 morcovi mici taiati cubulete,

-125 ml vin alb, sec,

-35 gr de faina alba,

-750 ml lapte,

-500 ml supa de peste sau supa de pui, de preferat cu continut redus de sare,

-1 cartof mare taiat cubulete,

-120 gr de porumb congelat sau de la cutie dar sa fie scurs bine,

-1/2 lingurita de sare,

-piper negru,

-600 gr de file de peste alb taiat in cubulete de aproximativ 2 cm,

-120 gr de mazare congelata,

Pentru garnisire / servire (optional):

-30 gr de ceapa verde tocata marunt,

-paine crocanta.

Mod de preparare:

Untul se pune la topit intr-o oala mare, la foc mediu. Se adauga usturoiul si ceapa si se gatesc timp de 5 minute, pana cand devin sticloase dar inca nu s-au rumenit. Se adauga morcovii si se amesteca. Se creste temperatura de gatire si se toarna vinul. Se gateste la foc mare pana cand se evapora cea mai mare parte.

Cum faci cei mai buni ardei umpluti

Se adauga faina si se amesteca bine timp de 30 de secunde, apoi se adauga supa de peste sau de pui si se amesteca cu simt de raspundere. Ulterior, se adauga laptele. Se pune cartoful taiat cubulete, apoi porumbul si se asezoneaza cu sare si piper. Se da in clocot, apoi se reduce temperatura si se lasa sa fiarba usor.

Se lasa totul pe foc pentru inca 8 minute, amestecand ocazional, pana cand cartoful este aproape fiert. Se adauga pestele si mazarea si se mai lasa pe foc inca 3 minute sau pana cand pestele este gatit (carnea ar trebui sa se desfaca usor). Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Daca supa este prea groasa, este bine sa o subtiezi cu putina apa sau cu lapte. Se serveste garnisita cu ceapa verde pe care o toci marunt si optional cu paine crocanta.

Foto: Shutterstock.com