Reteta rapida pentru sorbet de pepene rosu si capsune

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
30 iul. 2019

Un desert racoritor de sezon pe care ti-l vei aminti mult timp!

Nimeni nu are chef sa stea in bucatarie pe o asemenea caldura. Daca vrei un desert rapid, delicios si racoritor, iti recomand reteta pentru sorbet de pepene rosu si capsune.

Nu dureaza decat 5-10 minute ca sa fie gata pentru servire, are o aroma irezistibila de fructe, este cremoasa si foarte racoritoare. Si, cea mai buna parte este ca nu are zahar adaugat, este plina de vitamine si te va mentine hidratata. In plus, poate fi pastrat in congelator pana la o luna, desi cred ca il vei savura in maximum doua zile.

Briose cu iaurt si capsune, un desert ideal pentru vara

Ingrediente pentru reteta rapida pentru sorbet de pepene rosu si capsune:

-60 ml de apa rece;

-600 gr de miez de pepene rosu, fara seminte, taiat cubulete si congelat;

-150 gr de capsune congelate;

-90 gr de indulcitor;

-2 linguri de zeama de lamaie (se ajusteaza in functie de gust).

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele intr-un blender sau mixer de bucatarie si se amesteca pana cand se obtine o compozitie cremoasa. In timpul mixarii nu uita sa cureti de cateva ori peretii vasului mixerului.

Pizza cu fructe, un desert de vara care te racoreste

Este posibil sa fie nevoie sa mai adaugi cateva linguri de apa. Dupa 5-10 minute, sorbetul este gata. Poate fi servit imediat sau se poate pune intr-un container pentru inghetata si pastra la congelator. Se scoate de la congelator cu 5 minute inainte de servire si se lasa sa se inmoaie.

Foto: Shutterstock.com