Inghetata de casa dupa o reteta turceasca delicioasa

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
25 iul. 2019

Vara e anotimpul inghetatei, insa daca iti doresti o experienta noua, iti recomand sa o prepari chiar tu.

O inghetata de casa cu apa de trandafiri si fistic trebuie sa fie o combinatie inedita. Invata sa faci acasa inghetata dupa o reteta turceasca!

Este delicioasa, usor de facut si iti va aduce aminte de acele momente de bucurie din copilarie in care primeai o portie generoasa de inghetata de casa. Numai ca de data aceasta, iti propun o combinatie inedita care iti va incanta toate simturile!

Ingrediente pentru inghetata de casa dupa o reteta turceasca:

-90 gr zahar granulat;

-1 praf de sare:

-400 ml smantana de cocos;

Inghetata pe bat cu migdale, cocos si zmeura

-180 ml smantana;

-5 galbenusuri de ou;

-2 linguri de apa de trandafiri;

-cateva picaturi de colorant alimentar roz;

-60 gr de fistic copt, tocat;

-seminte de fistic si petale de trandafir pentru decorat (optional).

Mod de preparare:

Se ia o oala de dimensiuni medii in care se pun zaharul, sarea, smantana de cocos si jumatate din cantitatea de smantana. Se pune la foc si se tine pana cand zaharul se dizolva si amestecul este fierbinte.

Galbenusurile se amesteca superficial, apoi se toarna deasupra lor amestecul cald de smantana si zahar. Se amesteca bine, apoi se transfera inapoi in oala si se pune din nou la foc mediu, amestecand continuu, pana cand se ingroasa.

Piept de pui la gratar cu mozzarella si avocado

Se trece amestecul printr-o sita, dupa aceea se toarna inapoi intr-o carafa. Se adauga restul de smantana, apa de trandafiri si suficient colorant alimentar, pana cand se obtine un amestec roz pal. Se acopera cu o folie de plastic si se da la rece, inainte de a se transfera intr-un aparat de inghetata.

In ultimul minut de mixare se adauga fisticul. Se transfera intr-un recipient metalic sau ceramic, se acopera si se da la congelator pana cand se intareste.

Foto: Shutterstock.com