Cookies cu inghetata, un sandvis perfect pentru vara

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
21 iul. 2019

Iti place inghetata si iti plac si prajiturile? Nimic mai simplu: reteta de cookies cu inghetata imbina deserturile tale preferate.

Asa se ajunge la sandvisul cu inghetata care este dulce, racoritor si te va binedispune dupa o zi torida de vara.

Ingrediente pentru cookies cu inghetata:

-90 gr pudra de cacao, cernuta;

-1 ½ lingurite sare;

-1 lingurita praf de copt;

-600 gr faina alba;

-120 gr de unt nesarat, la temperatura camerei;

-120 gr de zahar brun;

Desert decadent: prajitura cu crema de branza si biscuiti Oreo

-90 gr de zahar granulat;

-2 oua mari, la temperatura camerei;

-2 lingurite de extract de vanilie;

-1 litru inghetata (ce aroma preferi);

-1 litru inghetata (o alta aroma preferata).

Mod de preparare:

Se ia un castron in care se amesteca impreuna pudra de cacao, sarea, praful de copt si faina. Intr-un alt castron se amesteca cu ajutorul unui mixer de bucatarie untul, zaharul brun si zaharul granulat. Se reduce viteza de mixare si se incorporeaza ouale si extractul de vanilie. Se bat impreuna timp de 30 de secunde, pana se obtine un amestec pufos.

Se reduce viteza si se incorporeaza treptat amestecul de ingrediente uscate. Se imparte aluatul obtinut in 2 jumatati si se infasoara in folie de plastic, apasandu-se in asa fel incat sa formeze 2 discuri cu grosimea de 1cm. Se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Tarta cu visine si topping crocant, un rasfat de sezon super rapid!

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se lasa discurile de aluat la temperatura camerei timp de 5 minute. Apoi se ruleaza pe o bucata de foaie de copt, presarata cu faina, pana cand se obtine o foaie dreptunghiulara de aluat, cu grosimea de 3 mm. Cu ajutorul unui cutit ascutit se taie 30 de patrate din aluat. Daca acesta devine moale si lipicios in timpul operatiunii de taiere, se transfera impreuna cu hartia de copt pe o tava si se da la frigider ca sa se raceasca.

Patratelele de aluat obtinute se inteapa in cateva locuri cu o furculita  si se dau la cuptor timp de 12-15 minute, intorcand tava la jumatatea timpului de gatire. Se lasa sa se raceasca. Apoi se intorc cu fata in sus 15 dintre cele 30 de cookies obtinute.

Pentru inghetata se foloseste o tava de copt cu peretii drepti. Se pun 2 randuri de folie de plastic, lasand marginile acesteia sa atarne in afara tavii. Se ia prima inghetata si se pune intr-un castron mare. Se lasa sa se inmoaie timp de 5 minute, apoi se amesteca cu o lingura de lemn pana cand ajunge la consistenta unui aluat gros de prajitura. Se toarna in tava pregatita, se netezeste si se da la congelator, timp de 15-20 de minute, ca sa intareasca. Se repeat procedura cu cea de-a doua inghetata.

Se toarna al doilea strat de inghetata peste primul si se netezeste cat mai bine la suprafata. Se acopera cu folie de plastic si se pune la congelator cel putin 8 ore.

Se scoate inghetata de la congelator, se desface folia si se transfera pe o suprafata de taiere. Se taie in bucati de aceeasi dimensiune cu cele ale prajiturilor obtinute anterior si se formeaza sandvisuri de cate 2 prajituri cu o felie de inghetata la mijloc. Se dau la congelator timp de 2 ore, apoi se acopera tava cu folie de plastic si se mai lasa inca 8 ore la frigider, ca sa se inmoaie.

Foto: Shutterstock.com