Inghetata-sandvis cu rubarba

1
De Ioana Marosan
9 aug. 2019

O inghetata facuta in casa va fi mult mai sanatoasa si gustoasa. Iti recomand sa incerci o combinatie noua: inghetata-sandvis cu rubarba.

Ingrediente pentru inghetata sandvis cu rubarba:

Pentru gemul de capsuni si rubarba:

-200 gr de rubarba, spalata si curatata;

-150 gr de capsune, spalate si curatate;

-3 linguri de sirop de artar;

-1 lingurita de ghimbir proaspat razuit;

-un praf de pudra de vanilie.

Inghetata pe bat cu mango, chilli si ghimbir

Pentru vafa de alune:

-200 gr de alune;

-50 gr de fulgi sau faina de ovaz;

-3 linguri de pudra de cacao;

-un praf de sare;

-3 linguri de ulei de cocos;

-200 gr de curmale moi, fara samburi.

Pentru inghetata de rubarba:

-250 gr de iaurt grecesc;

-250 gr mascarpone;

-2-3 linguri de sirop de artar;

-250 ml gem de capsune si rubarba.

Mod de preparare:

Pentru gemul de capsune si rubarba. Capsunele si rubarba se taie marunt si se pun intr-o oala, impreuna cu restul ingredientelor. Se gatesc la foc mic timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie. Se mixeaza cu ajutorul unui mixer de bucatarie la consistenta pe care o doresti.

Pentru vafa de alune: alunele, fulgii de ovaz si pudra de cacao se pun intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand ajung la o textura fina. Se scot intr-un castron. Se pun curmalele si uleiul de cocos in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine o pasta. Peste ea se toarna amestecul de ingrediente uscate obtinut anterior si se mixeza pana cand se formeaza o bila de aluat.

Inghetata de cirese negre si capsuni fara zahar

Acesta se ruleaza sub forma unui rulou si se imparte in 2 parti egale. Se ia un pix cu care se traseaza pe hartia de copt diametrul exact al tavii, apoi se intinde prima foaie de aluat la dimensiunea masurata. Pentru a preintampina lipirea de sucitor, foloseste inca o foaie de copt deasupra aluatului. Se transfera foaia de aluat cu tot cu hartie, in tava de copt si apoi se da la rece. Cat timp sta la rece se va pregati inghetata.

Pentru inghetata: se pun intr-un caston iaurtul grecesc, mascarpone si 2-3 linguri de sirop de artar. Se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se adauga 125 de ml din gemul de capsune si rubarba. Se amesteca din nou ca sa se combine. Se scoate tava din congelator si se toarna amestecul de inghetata si se niveleaza uniform. Se pune si restul de gem de rubarba si capsune si se imprastie in cercuri. Se pune din nou la congelator pentru 1-2 ore, ca sa se intareasca.

Se intinde a doua foaie de aluat, respectand aceeasi pasi ca la prima. Cu ajutorul unei furculite se fac modele de gauri pe suprafata aluatului, apoi se intoarce cu fata in sus pe o doua tava de copt. Se scoate inghetata de la congelator si se pune deasupra ei cea de-a doua foaie de aluat. Se pune din nou la congelator pentru 3-4 ore.

Se scoate si taie in forme patrate, cu ajutorul unui cutit ascutit, inmuiat in apa calda. Se inveleste fiecare patrat obtinut in hartie de copt si se pastreaza la congelator.

Foto: Shutterstock.com