Reteta simpla de “branza” mozzarella vegana – perfecta daca tii post

1
De Ioana Marosan
20 mart. 2019

Daca nu iti place branza (sau tii post in perioada aceasta), dar adori textura de la mozzarella, atunci aceasta reteta simpla de “branza” mozzarella vegana va fi raspunsul perfect pentru problema ta.

Se topeste la fel ca mozzarella, se intinde la fel ca mozzarella, este vegana, ai nevoie de numai 7 ingrediente dar, cel mai important, este delicioasa! Si o poti folosi la paste, pizza, salate, bruschette…

Tort de morcovi raw cu crema de branza din nuci caju

Ingrediente pentru reteta simpla de “branza” mozzarella vegana:

-120 gr de nuci caju;

-60 ml iaurt de cocos simplu, neindulcit;

-22 ml zeama de lamaie;

-120 ml de lapre de migdale simplu, neindulcit sau lapte de orez;

-1/2 lingurita de sare de mare (mai poti avea nevoie in plus pentru asezonare);

-6-8 gr de drojdie (pentru elasticitate);

-28 gr de amidon de tapioca (pentru elasticitate).

Budinca de chia cu ciocolata si nuci caju

Mod de preparare:

Nucile caju se pun la inmuiat in apa fierbinte timp de 1 ora sau cel putin 6 ore in apa rece, apoi se scurg bine. Se pun in blender, la viteza mare, impreuna cu iaurtul de cocos, zeama de lamaie, laptele de migdale sau de orez, sarea, drojdia si amidonul de tapioca si se amesteca pana cand se obtine o compozitie cremoasa si delicate.

Se gusta si se asezoneaza daca mai este necesar, se mai poate adauga drojdie pentru elasticitate, sare daca nu este suficient de sarata, zeama de lamaie daca nu are suficienta aciditate sau iaurt de cocos daca nu este suficient de cremoasa. Textura ar trebui sa fie cremoasa, delicate usor curgatoare. Se pune amestecul intr-o oala mica si se pune la foc mediu, amestecand usor.

Va incepe sa fiarba si sa se ingroase. Continua sa amesteci si vei observa ca in 4-5 minute amestecul va incepe sa se adune sub forma unei bile. Se reduce focul la minimum si se trece la o lingura de lemn.

Lapte din nuci caju cu vanilie – cum sa-l faci acasa

Continua sa amesteci pana cand se va forma o bila, apoi transfera amestecul intr-un castron. Din acest moment, “branza” mozzarella poate fi folosita. Insa, o poti acoperi si apoi sa o lasi sa se raceasca in frigider si, ulterior, o poti imparti in bile mici.

Optional, poti face o saramura, adaugand 10 linguri de sare de mare in 480 ml de apa fierbinte si amestecand bine pana cand se topeste sarea. Apoi, adauga cuburi de gheata pentru a raci saramura si bilele de mozzarella in saramura pentru un plus de savoare.

Foto: Shutterstock.com