Reteta vegana: Tortilla cu spanac

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
20 mai 2019

Aceasta reteta vegana de tortilla cu spanac este foarte usor de facut acasa si este perfecta pentru preparatele traditionale mexicane. Mai exact pentru: quesadilla, tacos, burritos, dar si altele. Nu contine gluten, este sanatoasa, gustoasa si gata in 30 de minute.

Prima si cea mai buna veste este aceea ca poate fi consumata de cei care au intoleranta la gluten. In plus, fiind atat de gustoasa, sigur va deveni reteta ta prefarata pe care o vei face foarte des. Iar prietenii tai, practic se vor muta la tine.

Uite cat de usor se prepara:

Ingrediente pentru tortilla cu spanac:

-200 gr de spanac proaspat sau congelat,

-60 ml de ulei vegetal,

-1 lingurita de sare,

-360 gr de faina de grau spelta sau faina de grau fara gluten,

-1 lingurita de praf de copt.

Quesadilla mexicana cu carne de curcan

Mod de preparare:

Se pune o tigaie la foc mediu. Spanacul se spala si se scurge bine. Apoi il pui intr-o tigaie. Se soteaza timp de 1-2 minute, pana cand se inmoaie. Se ia de pe foc si se transfera intr-o strecuratoare, se scurge si apoi se trece printr-un jet de apa rece. Din nou se scurge bine ;i se pune in blender, impreuna cu uleiul si sarea.

Se mixeaza pana cand se obtine un amestec matasos. Faina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca pana cand se combina. Se adauga piureul de spanac si putina apa (30 de ml) si se amesteca bine, apoi se framanta cu mainile timp de 5 minute, pana cand se obtine un aluat moale. Daca aluatul pare prea uscat mai poti adauga putina apa, daca este prea lipicios mai adauga putina faina.

Tortilla in stil spaniol fara oua: o reteta rapida, sanatoasa si satioasa

Se formeaza o bila din aluat, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider timp de 15-20 de minute. Se imparte in 6 parti egale, in functie de cat de mari vrei sa iasa.

Pe o suprafata plana, tapetata cu putina faina, se intinde fiecare portie de aluat pana cand se obtine un disc de aluat cu diametrul de 16-20 cm. 

Se ia o tigaie neaderenta si se pune la foc mediu. Fiecare tortilla se gateste timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand incep sa apar pete maronii. Si gata! Pofta buna sa ai!

Foto: Shutterstock.com