13 alimente care scad colesterolul si pe care trebuie sa le incluzi in dieta zilnica

1
De Cristina Tudor
2 iul. 2021

Colesterolul marit este ceva rau, iar asta stim de cand eram mici. Exista totusi o categorie de alimente care scad colesterolul si pe acestea ar trebui sa le includem in dieta zilnica pentru un stil de viata sanatos.

Acest lucru, in primul rand, deoarece se poate pune semnul egal intre colesterol si bolile de inima.

Alimente care scad colesterolul: leguminoasele

Leguminoasele reprezinta grupul de alimente ce cuprind fasolea, mazarea sau lintea.

Leguminoasele contin foarte multe fibre, minerale si proteine. Inlocuirea anumitor cereale rafinate si a carnii procesate cu leguminoasele in dieta zilnica, poate duce la scaderea colesterolului si implicit, a riscului asociat bolilor de inima.

Un studiu efectuat de specialistii in nutritie a demonstrat ca un consum de 100 de grame de leguminoase pe zi este foarte eficient in scaderea colesterolului rau (LDL), in timp ce alte studii arata ca leguminoasele sunt foarte eficiente in curele de slabire.

Alimente care scad colesterolul: avocado

Avocado este acel fruct extrem de nutritiv, o sursa bogata de fibre si grasimi mono nesaturate, doi nutrienti care, de asemenea ajuta la scaderea colesterolului rau, LDL si la cresterea colesterolului bun, HDL.

In timpul unui studiu, un numar de adulti obezi si supraponderali cu valori mari de LDL care au consumat zilnic cate un fruct de avocado, la finalul perioadei de testare, au obtinut rezultate foarte bune in ceea ce priveste scaderea colesterolului rau din sange. O alta analiza a demonstrat ca inlocuirea altor grasimi cu cele din avocado duce la scaderea colesterolului total.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.