Alimentele cu efect puternic de antibiotic. Sigur le ai in bucatarie

1
De Cristina Tudor
10 mart. 2020

Antibioticele omoara bacteriile, insa nu fac diferenta intre bacteriile bune si bacteriile rele.

Bacteriile bune stimuleaza sistemul imunitar si contribuie la prevenirea bolilor cronice. Dar de fiecare data cand iei antibiotice, bacteriile benefice din intestine sunt distruse.

Pentru a proteja bacteriile bune din organism, poti inlocui antibioticele clasice cu antibioticele naturale care nu au efecte secundare. Iata care sunt cele mai eficiente:

Alimentele cu efect puternic de antibiotic

1. Mierea de albine

Mierea a fost folosita ca agent antibacterian cu mult inainte de aparitia antibioticelor sintetice. Astazi, a fost stiintific demonstrat ca mierea are proprietati antibacteriene si poate trata arsurile si iritatiile pielii. De asemenea, curata dintii si gingiile de bacterii. Atuci cand tratati ranile si inflamtia este foarte important sa alegeti tipul potrivit de miere. Cea mai inchisa la culoare are proprietati antibacteriene mai puternice.

2. Ceaiul verde

Ceaiul verde este plin de antioxidanti si nutrienti. Ceaiul verde scade colesterolul, imbunatateste circulatia sangelui si protejeaza impotriva bolilor de inima si recent, cercetatorii au descoperit ca poate ajuta la dezvoltarea unor medicamente impotriva cancerului.

O substanta extrasa din aceasta bautura-minune poate combate boala, potrivit specialistilor de la Institute of Bioengineering and Nanotechnology, Singapore.

Ceaiul verde este o sursa importanta de catehine, printre care EGCG (Epigallocatechin Gallate). Cercetatorii cred ca efectul anti-cancerigen al ceaiului se datoreaza acestora.

3. Ulei de oregano

Uleiul de oregano distruge bacteriile patogene fara sa afecteze bacteriile benefice. In plus, este antiviral si antifungic. Ingredientul-cheie antimicrobian din uleiul de oregano este carvacrolul. Ca sa fie eficient trebuie sa contina 70% carvacrol. Uleiul de oregano poate fi amestecat cu dezinfectat pentru maini sau se poate gasi sub forma de pilule. O pastila pe zi este eficienta impotriva parazitilor stomacali.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.