Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel: Singurul lucru care va poate proteja de un eventual virus

1
De Cristina Tudor
12 iun. 2020

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”, face un apel catre romani: Un singur lucru va face diferenta in perioada urmatoare!

Nu avem voie sa ne jucam de-a pandemia, pericolul nu a trecut!

Desi e vara si tentatia de a ignora virusul e mare, medicul ne roaga sa nu lasam garda jos in fata pandemiei de coronavirus, pentru ca pericolul nu a trecut. El insista pentru purtatea mastii si respectarea regulilor de igiena.

Romania a inregistrat in ultima zi o crestere semnificativa a cazurilor noi de coronavirus, 237, dupa o buna perioada in care nu mai fusese depasit pragul de 200 de imbolnaviri.

Un nou studiu arata metoda simpla prin care iti poti controla nivelul de stres

”Nu avem voie sa ne jucam de-a pandemia. Pandemia nu iarta, nu-si pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celalalt. Ataca absolut la fel si cand ti-e lumea mai draga si apoi te intrebi: de ce tocmai eu? Cand ai ajuns sa te intrebi asta, atunci inseamna ca ai nevoie de sistemul sanitar. Si atunci sa vezi daca iti mai da mana sa spui ca ala e asa, ca ala e asa”, a declarat Streinu Cercel joi, potrivit Agerpres.

Dieta care te ajuta sa slabesti fara sa renunti la paine si paste

Medicul a subliniat importanta masurilor de igiena personala in prevenirea raspandirii noului coronavirus si, implicit, in protejarea sistemului sanitar.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.