Atentionarea unui medic cardiolog in privinta Coronavirusului

1
De Cristina Tudor
16 apr. 2020

Coronavirusul poate declansa afectiuni cardiace la persoanele sanatoase! Atentionare ingrijoratoare din partea unui medic cardiolog.

Dr. Stefan Busnatu, sef de Lucrari al Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” transmite prin intermediul unui comunicat de presa al UMF “Carol Davila” ca persoanele sanatoase care contracteaza COVID-19 sunt expuse riscului de afectiuni cardiace, iar pacientii cu afectiuni cardiace subiacente sunt mai predispusi sa experimenteze leziuni miocardice sau cardiace in timpul infectiilor cu COVID-19.

“Din datele preliminare, unele din China si altele din Italia, se poate afirma ca, intr-adevar, COVID-19 poate provoca leziuni ale muschiului cardiac. Mortalitatea pentru pacientii cu COVID-19 cu boala cardiaca in China continentala a fost de 10,5% intre 30 decembrie si 11 februarie, potrivit cercetarilor efectuate de Centrul Chinez de Control si Prevenire a Bolilor. Aceasta pentru ca pacientii cu afectiuni cardiace subiacente sunt mai predispusi sa experimenteze leziuni miocardice sau cardiace in timpul infectiilor cu COVID-19″, sustine medicul in comunicatul de presa al UMF “Carol Davila”.

El afirma ca o cercetare arata ca si persoanele sanatoase care contracteaza COVID-19 sunt expuse riscului de afectiuni cardiace.

“O noua cercetare, publicata vineri in jurnalul JAMA Cardiology, a concluzionat ca virusul COVID-19, la fel ca si celelalte virusuri respiratorii, ar putea afecta sistemul cardiovascular al pacientului. Studiul a aratat ca si persoanele sanatoase care contracteaza COVID-19 sunt expuse riscului de injurie cardiaca. Atunci cand acest lucru se intampla, se produce o inflamatie sau o infectie a muschiului cardiac in sine, numita miocardita. De asemenea, se pare ca, la persoanele care au decedat, cauza mortii a fost o aritmie fatala si nu este clar in intregime de ce se intampla acest lucru, dar este o observatie care a fost facuta de specialisti si se incearca o mai buna intelegere a acestui fenomen”, explica medicul.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.