Care vor fi primele centre de vaccinare anti-Covid-19 in Romania?

1
De Cristina Tudor
22 nov. 2020

In timp ce Romania asteapta vaccinurile ce ne pot aduce din nou la normalitate, autoritatile au facut demersurile logistice pentru a facilita procesul de vaccinare.

Acesta este un lucru esential pentru obtinerea imunitatii si oprirea raspandirii virusului. Iata care vor fi primele centre de vaccinare anti-Covid-19 in Romania!
Potrivit Hotnews.ro, autoritatile au facut demersurile logistice pentru a stabili primele centre de vaccinare anti-Covid-19 in Romania. Acestea vizeaza spatiile cele mai potrivite, care au o capacitate indeajuns de mare pentru a vaccina cat mai rapid populatia.

In aceasta privinta, medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, anunta primele spatii potrivite, intr-un interviu pentru Hotnews.ro. Acesta a sustinut ca salile de sport si salile de conferinte vor fi primele spatii care urmeaza sa fie transformate in centre de vaccinare.

In timp ce cadrele medicale vor primi primele doze si se vor putea vaccina in spital, publicul larg o poate face la medicii de familie si la centrele special amenajate.

Salile de sport si salile de conferinta au fost alese datorita spatiului de care dispun. In aceasta situatie, centrele de vaccinare necesita indeplinirea anumitor conditii. Acestea trebuie sa fie spatioase, sa permita distantarea fizica si sa fie bine aerisite.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.