Cele mai populare mituri despre sanatate. Iata ce lucruri nu ne imbolnavesc, de fapt

1
De Cristina Tudor
21 mai 2021

Starea de sanatate este influentata de o multitudine de factori interni si externi.

Desi anumite elemente ne pot dauna, intr-adevar, exista o serie de mituri despre sanatate care nu ne afecteaza exhilibrul organismului precum am crede.

Fie ca este vorba despre anumite tratamente, activitati sau alimente, sanatatea ta nu va fi influentata in niciun mod. Desi este bine sa cunosti cat mai bine elementele care prezinta un risc asupra sanatatii, trebuie sa stii ca o parte sunt doar pareri populare si nu au un fond medical real.

Mituri despre sanatate. Ce nu te va imbolnavi, de fapt?

Trosnitul degetelor

Sunetul trosnirii degetelor poate fi neplacut, dar acest obicei straniu nu va afecta sanatatea articulatiilor dumneavoastra. Cercetatorii nu au descoperit nicio diferenta in cazurile de artrita intre persoanele care si-au troznit degetele si cele care nu au facut acest lucru.

Totusi, in urma studiilor s-a demonstrat ca cei cu acest obicei au avut articulatiile mai slabe si mainile mai umflate, motive bune de a inceta acest comportament, scrie Sfatul Medicului.

Racesti daca stai prea mult afara

Daca iti petreci timpul in aer liber esti, de fapt, mai protejat de raceala. Racelile sunt cauzate de virusuri sau bacterii care sunt mult mai des raspandite in timpul iernii, din cauza contactului mai apropiat cu cei din jur. Ca atare, petrecerea timpului in aer liber scade probabilitatile de a contacta o raceala.

Vei lua in greutate daca renunti la fumat

Fumatul creste, intr-adevar, rata metabolica. Un fumator consuma aproximativ 200 de calorii mai mult pe zi decat un nefumator, ca urmare a acestei schmbari a metabolismului. Cu toate acestea, fumatul nu schimba metabolismul natural al unei persoane. Daca te lasi de fumat, metabolismul tau va fi cel normal. In plus, renuntarea la acest obicei nesanatos este esential pentru sanatatea organismului tau.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.