Leac din batrani pentru tuse, gripa si raceala. Reteta care nu da gres a unui calugar

1
De Cristina Tudor
24 oct. 2020

Aceasta reteta nu da gres si este cunoscuta in Romania, asa se tratau naturist si bunicii nostri.

Reteta este promovata si de un calugar rus, care impartaseste adesea secrete de nadejde ale naturii. Urmaritorii sai au confirmat eficienta leacului pe pagina dumnealui de socializare: amelioreaza gripa, tuse, raceala.

Siropul de ridiche neagra este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste, care nu da gres. Amelioreaza tusea in doua zile.

Siropul de ridiche neagra cu miere de albine este un remediu naturist traditional la popoarele estice, cu nenumarate efecte benefice asupra organismului: combate si trateaza tusea si ragusala, combate si trateaza gripa si raceala.

Ridichea neagra se foloseste din cele mai vechi timpuri in medicina naturista, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, racelii. Contine glucide, uleiuri esentiale, enzime, microelemente, vitaminele B si C, flavonoide, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimina toxinele din organism si regenereaza ficatul.

Avem nevoie de o ridiche neagra pe care sa o taiem in doua si sa ii scobim putin miezul pentru a face loc mierii.

Pentru un efect puternic, se poate folosi o miere de albine naturala de tei, care este un adevarat tratament natural impotriva insomniei, a sinusurilor infundate, a rinitei alergice, raguselii, sinuzitei etc.

Ridichea nu se curata de coaja, se spala foarte bine cu apa rece si se sterge cu un prosop. Se taie deasupra un capac care se va da deoparte si cu o lingurita sau cu un cutit se va scobi in interiorul ei si i se va scoate miezul, lasand totusi cam 1 cm de continut de jur imprejur.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.