Celebrul epidemolog Fauci ofera predictii pentru 2021. Sanse de a ne reintoarce la normalitate

1
De Cristina Tudor
12 nov. 2020

Intr-un interviu acordat postului de televiziune CNN, doctorul Fauci Anthony, principalul expert in boli infectioase din SUA, ne avertizeaza ca nerespectarea masurilor sanitare impuse vor duce la agravarea pandemiei.

In viziunea lui Dr. Fauci, masurile de restrictie ar trebui sa se “dubleze”, inclusiv purtarea mastii si distantarea fizica, sau “ar putea deveni mult mai grav”.

Masurile dure prezentate de Fauci, vin pe fondul cresterii numarului de cazuri la nivel global, dar si in SUA, unde s-a ajuns la peste 100.000 de infectari pe zi.

Pandemia a afectat pana acum Statele Unite mai mult decat orice alta tara, ajungand la 240.000 de decese.

„Vaccinurile SARS-CoV-2 si diferitele tratamente noi pentru COVID-19 ar putea fi in drum chiar inainte de sfarsitul anului 2020, dar daunele cauzate de noul coronavirus mortal pot persista luni sau chiar ani”, a spus Anthony S. Fauci.

Epidemologul afirma ca nu este sigur cat va dura protectia impotriva vaccinului. El a adaugat ca medicii si alti profesionisti din domeniul sanatatii din spitale invata mai multe despre cum sa trateze pacientii infectati cu SARS-CoV-2, reducand rata mortalitatii COVID-19 .

„Pur si simplu ne imbunatatim la tratarea bolii. Stim ce functioneaza, ce nu functioneaza “, a spus el. Experienta i-a invatat pe medici mai multe despre cum si daca sa puna oamenii pe ventilatoare, cat de mult oxigen sa furnizeze in timpul intubatiei si despre gestionarea procesului de tratament.

„Stim ca dexametazona diminueaza in mod clar rata mortalitatii la persoanele care necesita ventilatie mecanica si / sau la persoanele care necesita oxigen cu flux mare”, a spus dr. Fauci. „Avem remdesivir pentru pacientii spitalizati care au afectiuni pulmonare.”

Ratele mortalitatii scad pe masura ce pacientii devin mai tineri

Cu toate acestea, in timp ce rata de deces se imbunatateste, efectul virusului poate persista mai mult decat infectia diagnosticata.

„Stim cu siguranta ca exista un sindrom post-COVID”, a spus dr. Fauci. „Oriunde de la 25% la 35% – sau mai mult – au simptome persistente mult peste ceea ce v-ati astepta de la orice sindrom post viral, cum ar fi gripa si altele. Este vorba de oboseala, dificultati de respiratie, dureri musculare, disautonomie, tulburari de somn si ceea ce oamenii numesc ceata cerebrala “, a spus el, sau o incapacitate de concentrare sau focalizare.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.