10 lucruri pe care nu ar trebui sa le depozitezi in baie

1
De Ioana Marosan
22 iul. 2019

Desi majoritatea sunt facute pentru a fi folosite inainte sau dupa dus, anumite produse nu ar trebui depozitate in baie.

Afla mai jos care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le tii in baie daca vrei sa ai grija de sanatatea ta.

1. Medicamentele

Nu tine medicamentele in dulapul din baie. Medicamentele si vitaminele trebuie pastrate intr-o camera in care temperatura variaza intre 20-25 de grade Celsius. Daca le pastrezi intr-o camera cu umiditate ridicata, asa cum este baia, efectul lor poate fi afectat sau pot deveni inutilizabile inainte de data expirarii.

Fa-ti curatenie in rutina de frumusete: Ingrediente toxice la care sa renunti

2. Prosoapele

Fiind un mediu umed, ciupercile pot prolifera in baie. Prosoapele sunt gazda perfecta pentru ciuperci. Nu este o problema sa pastrezi un prosop pentru sters pe maini, daca nu uiti sa-l schimbi in fiecare saptamana. Prosoapele se pastreaza intr-un dulap, in afara baii.

3. Halatul de baie

Desi poate parea o gluma, este bine sa pastrezi halatul de baie in afara baii. La fel ca si prosoapele, halatul de baie poate sa fie o gazda perfecta pentru bacterii si ciuperci. Lasa-le la uscat in dulap in loc sa le tii in baie.

4. Cartile

Stiu ca este placut sa ai o carte la indemana atunci cand mergi la baie. Dar cartile si revistele pe care le pastrezi in baie absorb umezeala si se deterioreaza.

5. Bijuteriile

Bijuteriile se pastreaza in sertare dintr-un motiv intemeiat. Umiditatea din baie le poate afecta stralucirea, de aceea trebuie sa le tii intr-un loc uscat si racoros.

Greseli de frumusete pe care nici nu-ti dai seama ca le faci

6. Periuta de dinti

Periuta de dinti poate sa fie gazda a peste 10 milioane de tipuri de bacterii, iar o parte dintre acestea provin din materiile fecale care sunt improscate atunci cand tragi apa. Daca vrei sa le pastrezi in baie, alege un dulap inchis si nu uita sa lasi jos capacul vasului de toaleta atunci cand tragi apa.

7. Trusa de machiaj

Stiu cat de mult tii la arsenalul tau de frumusete, tocmai de aceea nu este bine sa-l pastrezi in baie. In felul acesta, il feresti de caldura si umezeala, care favorizeaza inmultirea si imprastierea bacteriilor. La fel ca si in cazul periutei de dinti, pensula pentru machiaj poate fi contaminata cu materii fecale atunci cand tragi apa.

8. Parfumul

Caldura si parfumul nu fac casa buna impreuna. Expertii sustin ca atunci cand faci dusuri fierbinti, caldura degajata poate distruge integritatea moleculara a parfumului si compromite persistenta acestuia.

Ce ingredient minune foloseste Julia Roberts atunci cand se spala pe dinti

9. Lacul de unghii

Cele mai multe oje rezista pana la doi ani, dar daca lasi sticlutele in baie, calitatea ojei se va deteriora, aceasta va deveni mai groasa din cauza caldurii si a umiditatii.

10. Aparatul de ras

Nu este o problema daca pastrezi aparatul de ras in dus. Insa lamele de schimb trebuie pastrate in afara baii. In caz contrar, umiditatea le poate face sa rugineasca si sa nu mai poata fi folosite chiar daca sunt noi.

Foto: Shutterstock.com