Motivele pentru care otetul de mere trebuie sa faca parte din dieta ta daca vrei sa slabesti

1
De Ingrid David
27 feb. 2019

Otetul de mere pare ca a castigat un loc fruntas in lista alimentelor cu efect benefic asupra sanatatii.

Acest ingredient folosit adesea in bucatarie nu doar ca te ajuta sa fii mai supla, ci te protejeaza si de diabet, afectiuni cardiace, chiar si de cancer. Specialistii mai spun si ca e bun contra infectiilor pielii. Care sunt, asadar, cele mai mari beneficii ale otetului de mere?

Beneficiile otetului de mere pentru sanatate

1. Arde sau reduce depozitele de grasime

Mai exact, acidul acetic diminueaza tendinta organismului de a stoca grasimea. Un studiu efectuat in Japonia a aratat ca persoanele care au ingerat una sau doua linguri cu otet de cidru de mere, in fiecare zi, au pierdut nu doar kilograme, ci li s-a redus numarul de trigliceride din sange.

2. Reduce apetitul

Ca poftele strica dietele nu mai o noutate. Creierul tau poate fi destul de convingator si te imbie sa mananci alimente bogate in grasimi si zahar de care corpul tau nu are nevoie. Se pare insa ca otetul de mere suprima actiunea centrilor din creier care controleaza apetitul. Otetul de mere este eficient si pentru ca ajuta la incetinirea ritmului in care alimentele sunt eliminate din stomac. Asta inseamna ca te vei simti mai mult timp plina, asa ca nu vei avea senzatia ca trebuie sa mananci non-stop.

3. Imbunatateste metabolismul si, implicit, digestia, proces prin care alimentele sunt transformate in combustibil

Cu cat metabolismul este mai accelerat, cu atat este mai mare numarul de calorii arse de corpul tau. „De vina“ si in acest caz este tot acidul acetic. Cele mai multe studii privind acest lichid au fost efectuate pe sobolani, iar rezultatele sunt interesante. Sobolanii carora li s-a administrat acid acetic in cursul acestor cercetari au produs mai multa enzima AMPK. Enzima este folosita si de organismul uman pentru a arde grasimile, precum si pentru a limita dezvoltarea grasimii si a zaharului in ficat.

6 ingredientele pe care nu le pun niciodata in salata atunci cand vreau sa slabesc

4. Face alimentele mai sigure

Fructele de mare, carnea de pui, dar si alimentele proaspete fac parte, de obicei, din dieta ta, daca vrei sa slabesti. Din pacate, insa, aceste alimente sunt si pe lista produselor alimentare cel mai des retrase de pe piata, din cauza ca pot fi usor contaminate cu salmonella, listeria sau E. Coli. Ei bine, anumite studii au aratat ca otetul poate reduce nivelul de bacterii din alimente cu 90% si poate elimina 95% din unele virusuri. Asa ca spala, pe cat posibil, astfel de preparate cu otetul minune.

5. Reduce colesterolul

Otetul de cidru de mere reduce colesterolul LDL si creste colesterolul HDL (bun). De asemenea, s-a demonstrat ca amelioreaza nivelurile de trigliceride periculoase. Asa ca oricine vrea o sanatate mai buna ar trebui sa ia in considerare un regim cu otet de cidru de mere.

6. Reduce tensiunea arteriala

Studiile efectuate pe animale au relevat, de asemenea, ca otetul de cidru de mere inhiba enzima responsabila de constrictia vaselor de sange. Acest lucru e important pentru ca hipertensiunea arteriala face ca inima sa functioneze mai greu. Ori, ca sa pierzi kilograme, trebuie sa faci ceva efort la sala, care insa nu este posibil daca inima nu e suta la suta sanatoasa.

7 trucuri pentru abdomen plat pe care nu le-ai incercat pana acum

7. Imbunatateste nivelul zaharului din sange si utilizarea insulinei

Glicemia si pierderea in greutate sunt legate intr-un ciclu vicios. Cand te ingrasi, riscul de diabet zaharat de tip 2 creste, deoarece kilogramele in plus sunt asociate cu rezistenta la insulina. Odata ce devii rezistenta la insulina, e mult mai greu sa slabesti. Dar ca sa reduci sansele de a suferi de diabet zaharat trebuie sa slabesti. Adaugarea otetului de cidru de mere la mese scade glicemia si nivelurile de insulina generate de carbohidratii din alimente.

IMPORTANT: Te poti bucura si tu de beneficiile otetului de cidru de mere daca iei, la una dintre mese, doua linguri din acest lichid. Atentie, insa! Persoanele care sufera deja de diabet, care au un nivel scazut al potasiului in sange, dar si cele care au tromboza (cheaguri in sange), trebuie, OBLIGATORIU, sa consulte medicul inainte de a urma aceasta dieta.

Foto: Shutterstock.com