Nu ai chef de antrenament la sala? Uite ce poti face acasa

1
De Monica Radulescu
17 oct. 2018

Stii deja cat de important este pentru intreg organismul sa faci sport. Miscarea te ajuta nu doar sa ai greutatea ideala, ci elibereaza si reduce stresul. Pe scurt, te mentine sanatos.

Insa se intampla sa nu ai intotdeauna chef sa mergi la sala. De aceea, am creat pentru tine o lista cu cateva recomandari care mie sunt este de folos.

Fa exercitii acasa

Daca nu mergi la sala, asta nu inseamna ca nu poti face exercitii acasa. Nu ai nevoie de echipament si nici de prea mult spatiu.  Poti face flotari, genuflexiuni simple si cu fandare si abdomene.

Plimba-te in jurul blocului sau in parc

O alta recomandare ar fi sa iesi la plimbare, dar intr-un ritm alert. Poti face acest lucru in jurul blocului sau in parc.

Iesi cu bicicleta

Mersul pe bicicleta este un alt mod ideal de a face exercitii cardio si de a scapa de kilogramele in plus. O jumatate de ora de mers pe bicicleta te ajuta sa arzi intre 200 si 500 de calorii, in functie de ritmul adoptat.

Mergi mai mult pe jos

Chiar daca esti tentat sa iei masina si cand ai putin de mers, poti incerca sa o iei la pas. Vei avea mai multa energie si creierul iti va fi mai bine oxigenat.

Arde din calorii in timp ce faci curatenie in casa

Iar daca toate motivele de mai sus nu te-au convins, este bine sa stii ca poti arde din calorii si in timp ce faci curatenie in casa. Scuturatul lenjeriei de pat, stersul mobilei sau aspiratul covoarelor pun la treaba toate grupele de muschi fara sa iti dai seama.

Foto: Shutterstock.com