Obiceiul la care trebuie sa renunti – Poate duce la infectarea cu Coronavirus

coronavirus
1
De Cristina Tudor
30 mart. 2020

Daca pana acum obisnuiai sa intri incaltat sau sa iti lasi pantofii in casa, de acum nu o vei mai face. Specialistii in boli infectioase trag un semnal de alarma in ceea ce priveste acest obicei.

COVID-19 poate supravietui pe talpa pantofilor pana la 5 zile

Daca te-ai intrebat macar o data de ce nu e bine sa iti lasi pantofii in casa, ei bine, acum avem raspunsul. Ne aflam in plina pandemie de coronavirus, iar specialistii in boli infectioase avertizeaza ca virusul COVID-19 poate supravietui pe talpa incaltamintelor pana la cinci zile si ne sfatuiesc ca, macar in aceasta perioada de criza, sa ne lasam pantofii in afara casei, mai ales daca am umblat prin zone aglomerate, cum ar fi supermarketuri, aeroporturi sau transportul public.

Se pare ca talpa unui pantof este principalul teren de reproductie pentru bacterii, ciuperci si virusuri, iar picaturile respiratorii purtate in aer de la o persoana infectata cu coronavirus pot sa aterizeze chiar si pe partea superioara a unui pantof, cum ar fi sireturile sau calcaiul, avertizeaza medicii.

De obicei, talpa incaltamintelor este realizate din materiale sintetice durabile, precum cauciucul, PVC-ul sau pielea captusita cu plastic, materiale care aduna un nivel ridicat de bacterii, iar asta din cauza faptului ca nu sunt poroase, ceea ce inseamna ca nu permit sa treaca aerul, lichidul sau umiditatea.

Australienii au devenit in ultimul timp tot mai atenti la ceea ce aduc in casele lor, dupa ce tara lor a inregistrat 190 de cazuri de imbolnavire peste noapte in New South Wales, ducand numarul cazurilor la 2.793, dintre care 12 decese.

Medicul de familie din San Diego, Georgine Nanos, a declarat pentru Huffington Post Australia ca sansele ca incaltamintea care a fost purtata in zone foarte populate precum birouri, centre comerciale, trenuri, autobuze sau aeroporturi sa poarte COVID-19 sunt foarte crescute.

Citeste continuarea pe wowbiz.ro

Foto: Unsplash.com