Pozitia de yoga „Superman” te scapa de durerile de spate si imbunatateste postura. Oricine poate sa o faca

1

Yoga este o practica straveche ce imbina miscarea, respiratia si meditatia pentru a aduce echilibru minte-corp. Exista numeroase pozitii yoga, iar una dintre cele mai populare si benefice pentru intregul corp este cunoscuta sub numele de „Superman”. Aceasta pozitie este inspirata de imaginea iconica a supereroului cu acelasi nume si poate aduce o serie de beneficii atat fizice, cat si mentale.

Yoga are multe beneficii pentru sanatatea ta, in special in ceea ce priveste postura si mobilitatea corpului. Exista mai multe pozitii de yoga, numite asane, iar fiecare are un scop bine stabilit in rolul pe care il joaca pentru imbunatatirea functionarii organismului. O astfel de postura de yoga este pozitia Superman aka Viparita Shalabasana.

Yoga pentru acasa: cum faci acest exercitiu

Pozitia de yoga „Superman” este o asana care imita pozitia de zbor a supereroului. Pentru a executa aceasta pozitie, incepe intinsa pe burta, cu fata in jos si bratele si picioarele intinse.

In timp ce inspiri, ridica simultan bratele si picioarele de pe podea, mentinand doar zona abdominala si pelvisul in contact cu solul. Incearca sa mentii capul si ochii in directia podelei pentru a evita hiperextensia gatului. Pastreaza pozitia timp de cateva respiratii adanci, apoi elibereaza treptat si revin-o in pozitia initiala. Repeta pozitia de cate ori poti. Nu te suprasolicita.

8 pozitii de yoga care iti vor imbunatati viata sexuala

Doar cu pieptul si pelvisul atingand solul, corpul este intins si echilibrat pe stomac in aceasta postura. De la cresterea fortei si a flexibilitatii mijlocului, ajuta la echilibrarea chakrelor Anahata (inima), Visuddha (gat) si Manipura (plexul solar), spune Dr. Yogendra, directorul Institutului de Yoga. Executarea regulata a pozitiei „Superman” implica musculatura abdominala si lombara, contribuind la dezvoltarea unui nucleu puternic. Aceasta poate imbunatati stabilitatea coloanei vertebrale si postura generala.

Beneficii

Intareste spatele

Daca ai dureri de spate, aceasta asana poate ajuta in mod regulat la intarirea tuturor muschilor spatelui. De asemenea, ofera sprijin pentru coloana, ceea ce poate ajuta la mentinerea unei posturi corecte.

Imbunatateste postura

Atunci cand practici aceasta varianta Shalabasana in mod regulat, iti aliniaza coloana vertebrala si te ajuta sa combati efectele negative ale sezutului prelungit si ale aplecarii. Acest lucru ajuta in cele din urma la o aliniere corecta a coloanei vertebrale, explica Dr. Yogendra, directorul Institutului de Yoga.

Creste constientizarea corpului

Trebuie sa ramai concentrata si constienta atunci cand executi aceasta postura de yoga folosind anumite parti ale corpului tau. Ajuta la imbunatatirea conexiunii dintre minte si corp si la cresterea constientizarii generale a corpului.

Cum m-a ajutat meditatia sa-mi gasesc pacea interioara si fericirea

Imbunatatirea stimei de sine

Capacitatea de a executa pozitia „Superman” si de a observa imbunatatiri treptate in forta si stabilitatea corpului poate spori increderea in sine.

7 semne ca ai o stima de sine sanatoasa

Reducerea stresului

Practicarea pozitiei „Superman” ca parte a unei sesiuni de yoga poate contribui la eliberarea tensiunii si la reducerea stresului mental si emotional.

Pozitia de yoga „Superman” este o asana valoroasa pentru intregul corp, aducand numeroase beneficii fizice si mentale. Prin dezvoltarea unui nucleu puternic si imbunatatirea posturii, aceasta pozitie poate contribui la sanatatea coloanei vertebrale si la prevenirea durerilor de spate. In acelasi timp, prin concentrare si eliberarea tensiunii, pozitia „Superman” poate promova o stare de liniste.

Atentie, totusi! Desi pozitia Superman ofera mai multe beneficii pentru sanatate, s-ar putea sa nu fie sigura pentru toata lumea, spune expertul in yoga. Persoanele cu dureri de spate, de gat sau cu alte afectiuni medicale ar trebui sa consulte un expert in yoga si un medic pentru a evita accidentarile.

Foto: depositphotos.com