Reteta unui medic rus – cum iti intaresti sistemul imunitar in 15 secunde

1
De Cristina Tudor
12 ian. 2020

Sistemul imunitar lupta impotriva microorganismelor care produc boli si care ingreuneaza procesul de vindecare.

Cum functioneaza sistemul imunitar

Organismul uman are doua sisteme de aparare: ⇒ Imunitatea innascuta (mostenita) ⇒ Imunitatea dobandita (individuala, specifica) Atunci cand in corp patrund agenti patogeni din mediu, primul care intra in actiune, ca prima bariera de apare, este sistemul imunitar innascut. Este vorba despre grupurile de fagocite, care pornesc in cautarea intrusilor, pretutindeni in organism. Atunci cand intalnesc unul, il incorporeaza si il digera – mai exact, il inghit. Tot ele pun in circulatie celulele dendritice, care, de asemenea, inghit bacterii.

Cu toate acestea, principala lor misiune consta in activarea imunitatii dobandite (urmatoarea treapta a sistemului de aparare. Imunitatea dobandita, respectiv limfocitele T (o forma de globule albe), identifica inamicul si trimit un semnal catre limfocitele B (tot un tip de globule albe).

Acestea din urma produc anticorpi specifici, care ajuta fagocitele sa gaseasca mai usor invadatorii si sa-i distruga.

Apa rece stimuleaza sistemul imunitar

Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in 15 secunde. Baile cu apa rece au o traditie veche in numeroase culturi. Exista mai multe procedee de calire si de tratare a organismului cu apa rece, printre care si calcarea usoara a apei reci cu talpile.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.