Riscurile mai putin cunoscute ale unui stil de viata sedentar

1
De Cristina Tudor
2 nov. 2022

Uneori, tot ce ne dorim este sa avem o zi relaxanta in care sa nu facem nimic. Dar, un stil de viata sedentar poate duce la probleme grave precum bolile de inima si diabetul.

De fapt, a sta prea mult asezat sau intins este mai riscant decat ar parea. De aceea, iata cum a fi inactiv iti poate agrava afectiunile existente ale pielii si poate provoca vene varicoase.

Iata riscurile mai putin cunoscute ale unui stil de viata sedentar:

Creste riscul de acnee hormonala

Efectul numarul unu al inactivitatii este cresterea in greutate. Iar unul dintre efectele cresterii in greutate este cauzarea problemelor specifice ale pielii.

La inceput, obezitatea afecteaza barierele pielii facand pielea mult mai uscata. In plus, face persoana sa transpire mai mult, ceea ce duce la infundarea porilor si la acnee inflamata.

Poate slabi oasele

Muschii si oasele sunt tesuturi vii care devin mai puternice atunci cand sunt antrenate. Oasele celor care fac sport in mod regulat tind sa fie mai puternice si mai dense decat ale celor care nu fac.

Astfel, atunci cand cineva sta inactiv pentru o perioada prelungita de timp, risca sa-si slabeasca oasele si sa le puna in pericol densitatea.

Poate agrava afectiunile existente ale pielii

Daca ai testat toate tratamentele pentru acnee la care te poti gandi si problema inca persista, este timpul sa te uiti la radacina problemei.

Acneea mecanica este cauzata de frecare si presiune asupra pielii. Aceasta eruptie apare atunci cand pielea este expusa in mod repetat la frecare sau presiune, cum ar fi stand in anumite pozitii prea mult timp.

Sunt sanse foarte mari ca acneea sa apara din cauza unui stil de viata sedentar, deoarece persoana in cauza petrece cea mai mare parte a zilei asezata.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Freepik.com.