Top 7 obiceiuri alimentare periculoase, conform nutritionistilor

1
De Irina Constantin
24 iun. 2019

Post intermitent, dieta ketogenica, regim fara gluten si lista continua la infinit. In prezent, nu exista luna in care sa nu apara un nou trend in materie de alimentatie.

De obicei, cand te apuci de o noua dieta, o faci pe cont propriu, fara a consulta un specialist. Ei, bine, acest lucru poate duce la crearea unor obiceiuri alimentare periculoase de care nu esti constienta.

Alimente „sanatoase” pe care nutritionistii nu le mananca niciodata

Nutritionistii au vorbit de foarte multe ori despre tendintele in materie de mancare aparute peste noapte, care nu au la baza o explicatie logica.

Vezi mai jos care sunt cele mai gresite obiceiuri alimentare si, daca te regasesti intr-unul sau mai multe dintre ele, elimina-le cat mai repede!

Top 7 obiceiuri alimentare periculoase dezvaluite de nutritionisti

1. Consumi excesiv carne prajita

Atunci cand doresc sa slabeasca sau sa adopte o alimentatie mai sanatoasa, multe persoane incep sa consume fripturi si salate din plin.

Chiar daca elimini carbohidratii (cartofii prajiti, orezul, piureul) si consumi carnea alaturi de verdeturi, prepararea fripturii la temperaturi mari, pe gratar sau in tigaie, poate dauna sanatatii.

6 obiceiuri sanatoase pe care le adopta nutritionistii atunci cand vor sa slabeasca

Specialistii spun ca prepararea carnii prin prajire cauzeaza eliberarea unor enzime responsabile cu aparitia inflamatiei in corp, respectiv cresterea riscului de cancer.

2. Folosesti prea mult ulei de masline

Intr-adevar, uleiul de masline reprezinta o sursa sanatoasa de grasimi si aduce numeroase beneficii organismului. Cu toate acestea, el este si foarte caloric, alaturi de uleiul din rapita sau soia.

Acestea trebuie sa fie consumate responsabil, in caz contrar ducand la cresterea in greutate.

3. Mananci tot timpul aceleasi preparate

Chiar daca mancarurile pe care le consumi sunt sanatoase, ai nevoie de diversitate. O alimentatie variata te ajuta sa asimilezi toate vitaminele, mineralele si enzimele de care ai nevoie pentru o sanatate de fier.

Asadar, o dieta bazata pe accelasi mic dejun si aceleasi salate zilnice nu este deloc benefica pentru corpul tau.

4. Consumi doar albusul de ou, pentru a reduce numarul de calorii

Este adevarat ca albusul este o sursa excelenta de proteine, in timp ce galbenusul contine mai multe grasimi si, implicit, calorii suplimentare.

Totusi, nutritionistii spun ca eliminarea galbenusului este gresita. Consumul integral al oului iti aduce satietate, element pe care nu trebuie sa-l neglijezi niciodata.

5. Ai o dieta gluten-free fara niciun motiv

Este cunoscut faptul ca persoanele care sufera de afectiunea celiaca trebuie sa stea cat mai departe de gluten. Totusi, daca nu ai aceasta problema, nutritionistii te sfatuiesc sa nu renunti la consumul de gluten.

Ce spun nutritionistii despre postul intermitent, dieta vedetelor de la Hollywood

Chiar daca o alimentatie fara gluten nu are efecte negative cunoscute, este foarte putin probabil sa iti obtii toate fibrele si mineralele necesare in absenta painii si a cerealelor integrale.

6. Consumi prea multa sare

Te surprinzi, adesea, presarand sare peste mancare inainte sa o gusti? Acesta se numara printre acele obiceiuri alimentare periculoase la care trebuie sa renunti.

Sarea in exces duce la retentie de apa, insuficienta cardiaca, afectiuni ale rinichilor si chiar osteoporoza.

7. Nu mananci fructe deoarece contin zahar

O greseala foarte des intalnita este eliminarea fructelor din alimentatie, pe motiv ca ele contin zahar. Desi sunt bogate in fructoza, atunci cand fructele sunt consumate integral (si nu sub forma de suc), fibrele ajuta la incetinirea absorbtiei de zahar in sange.

Asadar, consumul de fructe nu doar ca nu ingrasa, ci chiar este extrem de benefic pentru organism, aducand vitamine si minerale esentiale unei functionari corecte a corpului.

Foto: Instagram – @queenofjetlags