Ulei de krill vs. ulei de peste: Care este mai bun pentru tine?

1
De Cristina Tudor
22 apr. 2021

Uleiul de peste, care este derivat din pesti grasi precum hamsii, macrou si somon, este unul dintre cele mai populare suplimente alimentare din lume.

Beneficiile sale pentru sanatate provin in principal din doua tipuri de acizi grasi omega-3 – acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA). Ambele s-au dovedit a imbunatati sanatatea inimii si a creierului, printre alte beneficii.

Recent, un supliment numit ulei de krill a aparut ca un alt produs bogat in EPA si DHA. Unii oameni sustin chiar ca uleiul de krill ofera mai multe beneficii decat uleiul de peste.

Ce este uleiul de krill?

Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu uleiul de peste, dar mai putini oameni stiu despre suplimentele de ulei de krill.

Uleiul de krill este derivat din crustacee minuscule numite krill din Antarctica.

Aceste creaturi marine sunt un aliment de baza pentru multe animale, inclusiv balene, foci, pinguini si alte pasari.

La fel ca uleiul de peste, uleiul de krill este bogat in EPA si DHA, cele doua tipuri de acizi grasi omega-3 care ofera cele mai multe beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, acizii grasi din uleiul de krill sunt structural diferiti de cei din uleiul de peste si acest lucru poate avea un impact asupra modului in care organismul le foloseste.

Uleiul de krill arata, de asemenea, diferit de cel de peste. In timp ce uleiul de peste are de obicei o nuanta de galben, un antioxidant natural numit astaxantina confera uleiului de krill o culoare rosiatica.

Corpul tau poate absorbi mai bine uleiul de krill

n timp ce uleiul de peste si uleiul de krill sunt ambele surse excelente de EPA si DHA, unele studii sugereaza ca organismul poate absorbi si utiliza acizii grasi din uleiul de krill mai bine decat cei din uleiul de peste.

Acizii grasi din uleiul de peste se gasesc sub forma de trigliceride.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.