Zendaya a vorbit deschis despre sedintele ei de terapie: „Daca iti permiti financiar, trebuie sa mergi”

1
De Maria Constantin
19 sept. 2021

Actrita a vorbit intr-un interviu despre tristetea care a cuprins-o in timpul pandemiei de COVID-19 si despre felul in care a ajutat-o terapia.

Mereu deschisa in legatura cu viata ei personala, Zendaya s-a numarat printre putinele vedete care nu au nimic de ascuns. Intr-un interviu publicat de British Vogue, actrita in varsta de 25 de ani a vorbit, insa, despre ceea ce se intampla in spatele scenei. Mai exact, despre terapie.

„Sigur ca fac terapie”, a spus vedeta in interviul publicat in numarul din octombrie 2021 al British Vogue.

„Daca cineva isi permite financiar sa mearga la terapie, i-as recomanda sa o faca. Cred ca e un lucru frumos. Ce poate fi rau in a avea grija de tine si a-ti rezolva fricile si anxietatile impreuna cu cineva care te poate ajuta, cineva care vorbeste cu tine (…), care nu este partinitor”, a explicat ea.

Primele semne ale tristetii

Desi este obisnuita sa se afle mereu pe drumuri (vedeta a fost recent la Festivalul de Film de la Venetia pentru a promova blockbusterul „Dune”), pandemia i-a schimbat mult stilul de viata si a avut un impact negativ asupra echilibrului ei psihic, scrie Shape. Zendaya a povestit ca anul trecut, in perioada carantinei, s-a confruntat cu o senzatie neplacuta pe care o avea dupa ce se trezea dimineata si se simtea rau toata ziua – erau primele semne ale depresiei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Vedetele nu sunt ferite de depresie

Marturisirile actritei despre sanatatea ei mentala survin la cateva saptamani dupa ce sportivele Simone Biles si Naomi Osaka au vorbit despre suisurile si coborasurile de ordin psihic cu care s-au confruntat. Ambele vedete s-au retras din competitiile profesioniste la care urmau sa participe in aceasta vara pentru a se concentra pe refacerea echilibrului lor mental.

Pandemia problemelor psihice

Depresia este unul dintre cele mai raspandite simptome de la izbucnirea pandemiei, mai ales dupa acumularea starilor de stres, incertitudine si izolare.

Zendaya si Tom Holland s-au conectat pe platourile de filmare Spider-Man: Sunt fericiti impreuna

Un studiu realizat recent de Centrul National pentru Statistici de Sanatate si Biroul de Statistica pentru analizarea impactului pandemiei in Statele Unite a descoperit ca aproximativ o treime din adulti a avut simptome de anxietate sau depresie in timpul pandemiei. Comparativ, un raport din 2019 intocmit de National Health Interview Survey a descoperit ca doar 10,8% din americani au avut simptome de anxietate sau depresie.

In pofida accesibilitatii unor programe de sanatate mentala, inca mai sunt multe de facut in acest domeniu, noteaza Shape. Aproape jumatate din cei 60 de milioane de adulti si copii americani care sufera de probleme mentale nu urmeaza terapie, iar adesea cei care solicita tratament se confrunta cu costuri mari pe care nu si le permit, arata National Alliance on Mental Health.

Foto: Instagram/@zendaya