Alanis Morissette nu-si duce copiii la scoala: „Respect sistemul de educatie, dar imi doresc altceva pentru copiii mei”

1
De Maria Constantin
20 sept. 2020

Vedeta a declarat ca prefera sa se ocupe pe cont propriu de educatia copiilor sai si ca acest lucru face parte din „jobul“ ei.

Alanis Morissette crede cu convingere in descoperirea aptitudinilor speciale de invatare ale copiilor ei, incurajandu-i sa devina cei mai buni oameni. In episodul de marti al podcast-ului iHeartRadio & Shondaland, cantareata in varsta de 46 de ani a vorbit despre noul sau album, „Such Pretty Forks in the Road”, dar si despre cum reuseste sa-si creasca si sa-si educe copiii in afara sistemului de invatamant, relateaza People.

Alanis Morissette are trei copii: doi baieti, Winter Mercy (13 luni) si Ever Imre (noua ani) si o fata, Onyx Solace (patru ani). Ea a vorbit despre relatia speciala cu acestia: „Cuvantul ‘acordare’ este important in parenting, dar si in casnicie, intr-o prietenie si in relatiile profesionale… Daca nu suntem acordati unul la celalalt si ne pierdem unul pe celalalt ca un vapor care trece pe langa altul, nu avem sansele unei legaturi profunde”, a explicat artista.

Conceptul descoperit in Fiji

Conceptul de „acordare”, acea sintonie in care se pot afla mai multe persoane foarte apropiate, rezida in felul in care vedeta isi educa copiii – filosofia sa de a nu-i duce la scoala s-a nascut cu ani in urma, in Fiji, unde a vazut doi baieti care radeau in timp ce mergeau pe plaja. „M-am intors spre ei si i-am intrebat ‘Unde sunt bunicii vostri?’. Iar ei au facut un semn cu degetul, ca si cum desenau niste valuri, si mi-au zis: ‘Sunt peste tot. De ce ne intrebi asta?’. Imi amintesc ca m-am gandit atunci ca asa ar fi ideal. Ca fiecare imbold pe care il ai, de genul ‘hei, as vrea sa invat cutare tehnologie’ sau ‘vreau sa fiu foarte amuzant acum’ – sa stii ca exista o comunitate in preajma ta care te poate ajuta sa-ti atingi telurile”, a explicat vedeta.

Morissette spune ca ea si sotul sau, Mario „Souleye” Treadway, au fost influentati in cresterea copiilor lor de teoria inteligentelor multiple formulata de Howard Gardner. „Ceea ce fac cu copiii mei este sa privesc in ochii lor. Asa ca daca ii pun sa se uite la lumanarea asta pe care o tin, dar ochii lor se duc inspre copacul acela, o sa las lumanarea… e clar ca nu le pasa de micul meu program”, a explicat artista.

„Inteleg si respect scoala”

Adepta a homeschooling-ului, Morissette nu uita ca este, totusi, fiica a doi profesori. „Inteleg si respect scoala traditionala, pana la un anumit nivel”, a spus ea, precizand ca daca fiii ei vor dori sa se indrepte spre aceasta directie, ii va sustine. „Cand Ever imi zice uneori ‘Mami, dar daca o sa vreau sa fac doctoratul? sau altceva, ii spun ‘Da, oricand vrei sa mergi la scoala, te duci la scoala. Iar daca vrei sa continui sa inveti in afara scolii, poti sa faci si asta'”, a spus Alanis.

 

View this post on Instagram

 

mornings. #exhaustedbliss ❤️❤️❤️❤️❤️

A post shared by Alanis Morissette (@alanis) on

„Cred ca din cauza experientei mele directe cu educatia am preferat sa renunt la scoala, desi sigur e ceva descurajant, dar intr-un mod cool, de genul ‘Oau, mi-am luat ditamai raspunderea’. Pentru ca, asa cum ai mentionat mai devreme, e un job de 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Daca Ever se trezeste in toiul noptii si-mi pune o intrebare, nu-l resping, pentru ca asta e momentul in care el invata despre dinozauri”, a explicat cantareata.

Alanis Morissette vorbeste despre depresia postpartum: „E ca o maimuta parsiva cu o maceta in mana!”

Alanis recunoaste ca se afla intr-o pozitie privilegiata de a-si creste copiii asa cum este mai bine pentru familia ei: „Pot sa lucrez de acasa cand doresc, iar ei pot veni cu mine in turnee”, a spus vedeta.

Foto: Instagram/Alanis Morisette