Angelina Jolie, mesaj emotionant pe Instagram despre mama ei: „Trimit toata dragostea mea celor care au pierdut pe cineva drag”

1
De Georgiana Dorobantu
10 mai 2023

Angelina Jolie a publicat pe Instagram un mesaj emotionant despre mama ei, Marcheline Bertrand.

Actrita in varsta de 47 de ani a postat o fotografie veche in care apare alaturi de mama ei, care a murit in anul 2007, la varsta de 47 de ani.

Jolie are parul blond in fotografia din anii ’80 si poarta o rochie alba de vara, pozand langa mama sa, care a fost la randul ei actrita.

Asemanarea dintre starul din „Maleficent” si mama sa este una izbitoare.

„Maine ar fi fost aniversarea de 73 de ani a mamei mele”, a scris actrita, adaugand ca Marcheline a incetat din viata in urma cu 15 ani, dupa o lunga lupta cu cancerul mamar si ovarian.

„In iunie, voi avea varsta pe care ea a avut-o cand a fost diagnosticata. Am facut operatii preventive pentru a incerca sa scad riscurile, dar am in continuare controale regulate”, a scris fosta sotie a lui Brad Pitt.

Angelina Jolie a suferit o dubla mastectomie in anul 2013 pentru a evita riscul de a dezvolta cancer mamar.

Interventia poarta denumirea de dubla mastectomie profilactica, ceea ce inseamna ca ambii sani au fost indepartati, desi nu a fost diagnosticata cu cancer la san. Ea a declarat ca a facut acest lucru pentru ca este purtatoarea genei BRCA1, ce creste semnificativ riscul de a dezvolta cancer mamar sau ovarian.

Cele 3 mituri despre cancerul ovarian pe care nu trebuie sa le crezi

„Mama il iubea pe Hendrix. Si isi semna mereu scrisorile cu Kiss The Sky [sarut cerul, un vers din melodia „Purple Haze” a lui Hendrix]”, a scris actrita.

„A capatat o noua semnificatie dupa ce ea a murit. Trimit toata dragostea mea celor care au pierdut pe cineva drag si putere celor care lupta in acest moment pentru vietile lor sau vietile celor pe care ii iubesc”, a continuat Jolie.

„Si celorlalte femei, va rog sa va faceti timp pentru a avea grija de voi si mergeti sa faceti mamografii si teste de sange sau ecografii, in special daca aveti un istoric de cancer in familie”, a scris actrita.

Ce au in comun Angelina Jolie si Jennifer Lopez: amandoua tin acest produs pentru ten pe noptiera. Trucul secret pentru un ten de vedeta

Ea a postat mesajul pe 8 mai, care este Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian, si a adaugat mai multe informatii in bio despre aceasta afectiune severa.

Angelina Jolie a avut o relatie foarte stransa cu mama sa

Marcheline a avut cateva roluri minore in filme in anii ’80, printre care „Lookin’ to Get Out”, in care a jucat alaturi de fostul ei sot si tatal Angelinei, actorul Jon Voight, cu care a fost casatorita din 1971 pana in 1980.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EMPATH MOON ☾ (@empathmoon)

Jon si-a parasit familia cand Angelina avea mai putin de un an. Actrita si fratele ei, James Haven, au fost crescuti in principal de mama lor, care i-a inspirat pe amandoi sa aleaga o cariera in actorie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manco (@thatmovienerd44)

Angelina si tatal ei au reluat legatura dupa ce au jucat impreuna in filmul „Lara Croft: Tomb Raider”, dar ulterior relatia lor s-a deteriorat si mai mult. Ea si fratele sau au facut demersurile legale pentru a renunta la numele de familie „Voight”. Actrita a ales sa-si foloseasca al doilea prenume, Jolie, ca nume de familie.

Angelina Jolie: „Sunt foarte cinstita cu copiii mei”

Ei au reluat legatura dupa moartea lui Marcheline, in anul 2007.

Foto: depositphotos.com; Instagram/Angelina Jolie