Giorgio Armani si-a prezentat noua colectie in liniste, ca semn de respect pentru Ucraina

1
De Cristina Tudor
2 mart. 2022

Creatorul de moda Giorgio Armani isi arata sustinerea pentru Ucraina. Designerul italian a ales ca prezentarea sa din cadrul Saptamanii Modei de la Milano sa se desfasoare fara muzica pe fundal.

Armani, in varsta de 87 de ani, a dorit sa isi arate solidaritatea cu poporul ucrainean dupa ce saptamana trecuta Rusia a invadat Ucraina, declansand un razboi ce a provocat deja sute de victime in randul civililor.

Modelele care au prezentat noua colectie Armani au defilat pe podium in liniste, fara muzica pe fundal. Show-urile de moda includ adesea muzica si sunt transformate de obicei in adevarate spectacole, in special in ultimii ani.

„Am luat decizia de a nu folosi niciun fel de muzica ca un semn de respect pentru oamenii implicati in tragedia care se desfasoara in Ucraina”, a spus Armani intr-o declaratie care a fost inclusa intr-un video postat pe Instagram, ce prezenta imagini din timpul show-ului de moda.

In clipul publicat, modelele defileaza pe podium purtand piese din colectia Armani pentru toamna-iarna 2022/2023.

In video putea fi auzit numai sunetul aplauzelor venite din partea publicului.

„Cel mai bun lucru pe care il puteam face este acela de a transmite ca nu vrem sa celebram, pentru ca ceva foarte tulburator se petrece in jurul nostru”, a declarat creatorul de moda dupa prezentare, potrivit CNN.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, iar numeroase persoane si-au pierdut viata pana in prezent. Sute de civili au fost ucisi de bombardamentele armatei ruse, iar mii de persoane, in special femei, copii si batrani, au parasit Ucraina si s-au refugiat in tarile vecine, inclusiv in Romania.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: Instagram – @giorgioarmani