Leonardo DiCaprio a donat 10 milioane de dolari pentru Ucraina. Bunica lui s-a nascut la Odesa

1
De Cristina Tudor
12 mart. 2022

Leonardo DiCaprio a donat zece milioane de dolari pentru Ucraina, tara in care bunica lui s-a nascut, in anul 1915.

Actorul in varsta de 47 de ani era foarte apropiat de bunica lui, Helene Indenbirken, alaturi de care si-a facut adesea aparitia pe covorul rosu, la evenimente si premierele filmelor sale. DiCaprio avea si un nume de alint pentru bunica sa, pe care o numea „Oma”.

Donatia substantiala a fost anuntata de Fondul International Visegrad, potrivit site-urilor de stiri poloneze, citate de Daily Mail.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Yorum Güncel (@yrmgncl)

Ucraina se afla de aproape doua saptamani in razboi cu trupele ruse, care au invadat tara vecina la ordinul presedintelui rus Vladimir Putin. Mii de persoane si-au pierdut viata, inclusiv copii.

Conflictul armat a dus la cel mai mare numar refugiati care au parasit o tara european de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Mai mult de doua milioane de persoane au fugit din calea razboiului si s-au refugiat in tarile vecine, inclusiv in Romania.

DiCaprio este recunoscut pentru actiunile sale filantropice, iar situatia din Ucraina si legaturile sale personale cu aceasta tara se pare ca au contribuit la decizia de a face o donatie atat de mare.

Bunica starului american, Helene Indenbirken, s-a nascut in Odesa, in 1915, ca Jelena Stepanovna Smirnova, iar la varsta de doi ani a emigrat in Germania impreuna cu parintii ei.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Shutterstock.com.