Cum le explica Printul William copiilor sai razboiul din Ucraina: „Trebuie sa ne alegem cu grija cuvintele“

1
De Maria Constantin
16 mart. 2022

Multi parinti din Europa sunt ingrijorati ca realitatea dura a razboiului are un impact puternic asupra copiilor lor.

Scenele coplesitoare din Ucraina sunt greu de explicat „pe intelesul” copiilor. Pentru ca, la urma urmei, nici adultii nu pricep mare lucru din absurdul razboiului, prin urmare ce poate intelege un copil despre acest subiect?

La doua saptamani si jumatate de la invazia Rusiei in Ucraina, multi experti cred ca ceea ce este mai rau urmeaza. Copiii din toata lumea, cu precadere cei din Europa, nu pot fi izolati complet de realitatea cruda a razboiului. Asadar, cum le explici de ce unii oameni omoara alti oameni?

Dilema unui print

Sa vorbesti cu copiii despre razboi e un proces complex pentru orice parinte responsabil si cu care se confrunta si Ducii de Cambridge. Saptamana trecuta, in timp ce vizitau Centrul cultural ucrainean de la Londra, Printul William si Kate Middleton au dezvaluit ca fiul lor cel mare, George (opt ani), si Charlotte (sase ani) le-au pus intrebari despre razboi.

Kate si William s-au intalnit cu voluntarii care pregateau pachetele cu ajutoare pentru a fi trimise in Ucraina si au spus ca George si Charlotte vor sa stie ce se intampla in Ucraina. „Ai nostri au venit acasa de la scoala si ne-au intrebat despre asta. E clar ca vorbesc cu prietenii lor la scoala”, a spus William.

Printul a adaugat ca a trebuit sa-si aleaga cu grija cuvintele pentru a le explica ce se intampla, sugerand ca, asemenea multor parinti, este ingrijorat ca si-ar putea speria copiii.

Kate si William, alaturi de Ucraina

Ducii de Cambridge le-au adus voluntarilor briose cu ciocolata facute in casa si batoane cu granola. Ei au purtat insigne in culorile galben-albastru prin care isi aratau sprijinul pentru Ucraina, relateaza editia britanica a revistei Marie Claire.

Printul William a invatat pe YouTube cum sa-i aranjeze parul fetitei sale

„Pentru generatia noastra, este foarte straniu sa vedem asa ceva in Europa. Toti suntem alaturi de voi”, le-a spus Printul William voluntarilor.

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, si sotia lui, Olena, le-au multumit ducilor de Cambridge pentru un mesaj postat pe Twitter in care ei isi afirmau sustinerea pentru poporul ucrainean.

„Eu si Olena suntem recunoscatori Ducelui si Ducesei de Cambridge in acest moment crucial, cand Ucraina se opune curajos invaziei Rusiei, ei sunt alaturi de tara noastra si ii sustin pe bravii nostri cetateni. Binele va triumfa”, a transmis Zelenski.

Foto: Instagram/@dukeandduchessofcambridge