Johnny Depp a castigat procesul de defaimare impotriva lui Amber Heard si a primit despagubiri in valoare de 15 milioane de dolari

1
De Teodora Tirca
2 iun. 2022

In ceea ce priveste contraprocesul lui Heard intentat impotriva lui Depp, s-a constatat ca el a defaimat-o pentru unul dintre cele trei capete de acuzare. Va plati 2 milioane de dolari daune.

Johnny Depp a castigat toate cele trei capete de acuzare in cazul sau adus impotriva fostei sotii Amber Heard, care in 2018 a scris un articol de opinie acuzandu-l de violenta domestica.

Juriul i-a acordat lui Depp despagubiri in valoare de 15 milioane de dolari, dar Heard va trebui sa plateasca doar 10,35 milioane de dolari din cauza plafonului legii din Virginia privind daunele punitive (judecatorul a redus suma).

In ceea ce priveste contraprocesul intentat de Heard impotriva lui Depp, s-a constatat ca el a defaimat-o pe una dintre cele trei cereri. Ea a primit despagubiri de 2 milioane de dolari.

Dupa ce vineri au fost sustinute argumentele finale din ambele parti, juriul a intrat in deliberari si apoi a reluat marti dimineata dupa vacanta Zilei Memoriale. Apoi, miercuri dupa-amiaza, dupa mai mult de 12 ore de deliberari cu usile inchise, verdictul a fost luat in unanimitate si citit cu voce tare in sala de judecata din comitatul Fairfax, Virginia.

Depp, 58 de ani, nu a fost prezent la dezvaluirea verdictului, ci l-a urmarit din Marea Britanie, unde sustine concerte rock impreuna cu Jeff Beck. Heard, in varsta de 36 de ani, s-a prezentat personal pentru verdict.

Juriul format din sapte persoane – ale caror nume vor ramane pecetluite pentru cel putin un an intreg, a decis anterior judecatorul Penney Azcarate – ar fi fost format din cinci barbati si doua femei.

Verdictul era de asteptat sa fie citit la ora 15, dar judecatorul a observat ca juriul a uitat sa completeze pe formulare care ar fi daunele. Membrii juriului au fost trimisi inapoi pentru a finaliza acea portiune, provocand o intarziere a procedurilor.

In articolul sau de opinie din Washington Post, publicat in decembrie 2018, Heard nu a mentionat numele lui Depp, dar a scris: „Cu doi ani in urma, am devenit o figura publica care reprezinta abuzul domestic si am simtit intreaga furie a culturii noastre impotriva femeilor care vorbesc despre asta”. Cei doi s-au casatorit in februarie 2015, dupa ce s-au intalnit in timp ce realizau filmul din 2011 „The Rum Diary”. Apoi, ea a cerut divortul si un ordin de restrictie pentru violenta domestica in mai 2016.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ELLE Czech (@elleczech)

„Am avut oportunitatea de a vedea in timp real modul in care institutiile protejeaza barbatii acuzati de abuz”, a scris ea in articolul de opinie cu titlul: „Amber Heard: Am vorbit impotriva violentei sexuale – si m-am confruntat cu furia culturii noastre. Asta trebuie sa se schimbe.” (Ea a sustinut apoi ca nu a scris si nu a aprobat acel titlu online, dar a postat pe Twitter un link catre articol dupa publicare. Era diferit de cel folosit in ziarul tiparit.)

Cand Depp si Heard au ajuns la un acord de divort in toamna anului 2016, au convenit sa lanseze o declaratie comuna catre mass-media.

In acest sens, ei au spus: „Relatia noastra a fost intens pasionala si uneori volatila, dar mereu plina de dragoste. Niciuna dintre parti nu a facut acuzatii false pentru castig financiar. Nu a existat niciodata vreo intentie de a vatama fizic sau emotional. Amber ii doreste cele bune lui Johnny pe viitor si va dona castigurile financiare din divort unei organizatii de caritate.”

Heard a anuntat public ca va dona intreaga suma de 7 milioane de dolari catre organizatii de caritate, jumatate pentru Uniunea Americana pentru Libertati Civile si jumatate pentru Spitalul de Copii din Los Angeles. Dupa cum a demonstrat in instanta echipa lui Depp, actrita nu si-a indeplinit inca acele angajamente, care erau programate sa fie platite in trepte anuale. In timpul procesului, Heard a spus ca inca intentioneaza sa finalizeze donatiile.

„Mi-ar placea ca el sa inceteze sa ma dea in judecata, ca sa pot eu face asta”, a spus actrita in instanta pentru a justifica lipsa platilor promise.

In timpul declaratiilor, Depp a marturisit ca a fost abuzat fizic de Heard si a spus de mai multe ori sub juramant ca nu a lovit-o niciodata pe ea sau pe o alta femeie. Vedeta a negat categoric marturia „nebuneasca” a lui Heard, spunand: „Cred ca nimanui nu-i place sa fie nevoit sa se deschida complet si sa spuna cele mai intime adevaruri”.

„Nicio fiinta umana nu este perfecta, cu siguranta nu. Niciunul dintre noi. Dar nu am comis niciodata in viata mea agresiune sexuala sau abuz fizic. Am trait timp de 6 ani cu aceste povesti scandaloase spuse despre mine si am asteptat sa devin capabil sa scot adevarul la iveala”, a spus el, adaugand mai tarziu: „Acest lucru nu este usor pentru niciunul dintre noi; stiu asta”.

Depp a spus ca „obiectivul” sau cu procesul a fost „adevarul”, o incercare de a-si „curata” numele, mentionand ca din cauza acuzatiilor lui Heard i-au fost afectate reputatia si oportunitatile in cariera.

Foto: depositphotos.com