Amber Heard raspunde la mesajul lui Johnny Depp despre faptul ca „merge inainte”: „Drepturile femeilor merg inapoi”

1
De Teodora Tirca
9 iun. 2022

Amber Heard a reactionat anterior la verdictul procesului cu Johnny Depp, numindu-l un „recul” pentru femeile care aleg sa vorbeasca despre abuzurile pe care le-au suferit.

Amber Heard revine cu o replica dupa ce fostul sot, Johnny Depp, le-a impartasit un mesaj fanilor sai pe TikTok despre „a merge mai departe” dupa verdictul din procesul sau pentru defaimare impotriva lui Heard, relateaza publicatia People.

La mai putin de o saptamana de cand juriul a votat majoritar cu Depp, iar instanta i-a acordat despagubiri in valoare de 10,35 milioane de dolari dupa un proces de sase saptamani – Depp, in varsta de 58 de ani, s-a alaturat platformei TikTok si le-a multumit fanilor sai „loiali”.

Prima sa postare pe site-ul de socializare a fost un montaj al turneului sau muzical cu Jeff Beck: „Cei mai pretuiti, loiali si neclintiti sustinatori ai mei. Am fost peste tot impreuna, am vazut totul impreuna. Am mers pe acelasi drum impreuna. Am facut ceea ce trebuie impreuna, totul pentru ca ne-a pasat.”

„Si acum, vom merge cu totii inainte impreuna”, a continuat el. „Voi sunteti, ca intotdeauna, sustinatorii mei si nu pot decat sa va multumesc. Deci, multumesc. Aveti dragostea si respectul meu, JD.” Depp a castigat pana acum 4,6 milioane de urmaritori pe TikTok.

Un purtator de cuvant al lui Heard a raspuns la mesajul lui Depp intr-o declaratie, spunand: „In timp ce Johnny Depp spune ca „merge inainte”, drepturile femeilor merg inapoi. Ia-ti apararea si vorbeste.”

Ce a impresionat-o cel mai mult pe Regina Elisabeta a II-a cand a intalnit-o prima oara pe Kate Middleton

Heard, care intentioneaza sa faca apel la verdict, a spus intr-o declaratie dupa ce acesta a fost dezvaluit miercurea trecuta:

„Dezamagirea pe care o simt astazi este dincolo de cuvinte. Am inima franta ca muntele de dovezi nu a fost suficient pentru a rezista disproportiei de putere dintre noi.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Amber Heard (@amberheard)

„Sunt si mai dezamagita de ceea ce inseamna acest verdict pentru alte femei. Este un esec”, a adaugat ea.

„Acest verdict da ceasul inapoi la un moment in istorie cand o femeie a avut puterea sa vorbeasca despre abuzul la care a fost supusa, apoi a fost umilita public. Ia in ras violenta impotriva femeilor, care este reala.”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Amber Heard (@amberheard)

„Cred ca avocatii lui Johnny au reusit sa convinga juriul sa treaca cu vederea chestiunea libertatii de exprimare si sa ignore dovezile care au fost atat de concludente incat am castigat in Marea Britanie”, a continuat Heard. „Sunt trista ca am pierdut acest caz. Dar ce ma intristeaza mai mult este ca mi-am pierdut, se pare, dreptul pe care credeam ca il aveam ca cetatean american – de a vorbi liber si deschis”.

De ce au devenit virale glumele pe seama unei presupuse victime a abuzului domestic?

In propria sa declaratie post-verdict, Depp a spus ca „juriul mi-a dat viata inapoi” si ca „ceea ce este mai bun inca urmeaza sa vina si un nou capitol a inceput in sfarsit” pentru el. El a adaugat: „Sper ca incercarea mea de a spune adevarul ii va ajuta pe altii, barbati sau femei, care s-au gasit in situatia mea”.

Washington Post a adaugat o nota a editorului la articolul de opinie din decembrie 2018 scris de Heard, care a fost considerata defaimatoare. In timpul procesului, Heard a explicat motivul pentru care a scris articolul de opinie: „Asteptam cu nerabdare oportunitatea de a-mi folosi vocea pentru ceea ce credeam ca este o cauza buna, o conversatie despre problemele femeilor si problemele legate de gen. In acel moment, am intuit ca oamenii aveau nevoie de asta”.

De asemenea, ea a marturisit ca este „mandra” de articolul de opinie si chiar a avut versiunea tiparita inramata. Heard a sustinut: „Fiecare cuvant este adevarat”.

Foto: depositphotos.com