Lady Gaga a plans in timpul discursului despre discriminarea femeilor, rostit de Halle Berry la Premiile Critics Choice

1
De Maria Constantin
15 mart. 2022

Cantareata a izbucnit in lacrimi cand Halle Berry a luat cuvantul la gala Critics Choice Awards.

Discursul pe care Halle Berry l-a rostit, duminica, pe scena celei de-a 27-a editii a galei premiilor Critics Choice a emotionat-o vizibil pe Lady Gaga. Vedeta din „House of Gucci” a fost vazuta lacrimand cand actrita in varsta de 55 de ani a transmis un mesaj motivational dupa primirea premiului SeeHer, cerandu-le femeilor sa spuna povestile altor femei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Halle Berry (@halleberry)

„Sa nu mai aratam cu degetul”

Actrita Issa Rae a invitat-o pe scena pe Berry, care si-a inceput discursul explicand ca rolul ei din productia Netflix „Bruised” nu a fost initial gandit pentru cineva care arata ca ea. Vedeta care si-a asumat postura de regizoare a reusit sa-l adapteze pentru a transmite mesajul dorit.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Spurzine (@spurzine)

„Povestile pot creste constientizarea noastra si ne pot ajuta sa gandim dincolo de noi si de circumstantele noastre individuale”, a spus Berry la decernarea premiului. „Am inteles ca avem nevoie sa privim realitatea altora – oricat de inconfortabil ar fi pentru noi – ca sa incetam sa mai judecam si sa aratam cu degetul si mai degraba pentru a gasi compasiune si empatie pentru ceilalti”, a adaugat ea.

„Am lucrat in aceasta industrie timp de 30 de ani si obisnuiam sa cred ca daca as fi jucat rolul unui barbat alb, atunci as fi castigat. Dar stiti ce, stiti de ce n-a mers? Fiindca, daca nu stiati, nu sunt un barbat alb”, a spus Berry, razand. „Asadar, pentru ca aceste roluri sa iasa bine, trebuie sa se schimbe substantial. Ar trebui scrise cu adevarul aventurii mele, in toata splendoarea si toata durerea ei. De aceea sunt foarte recunoascatoare sa stau aici si sa traiesc acest moment cand femeile se ridica si ne spunem povestile”, a continuat actrita.

Un indemn pentru femeile din toata lumea

„Ne vom folosi inteligenta emotionala si vom spune povesti care nu se potrivesc notiunilor preconcepute. Vom spune povesti care ne vad pe deplin in toate dimensiunile si contradictiile noastre. Pentru ca suntem increzatoare si pentru ca ne temem. Suntem vulnerabile si suntem puternice…”, a mai spus Halle Berry.

Val de solidaritate impotriva razboiului la premiile SAG. Lady Gaga: „Inima mea e alaturi de Ucraina“

Actrita si-a incheiat discursul cu un indemn adresat tuturor femeilor: „Daca ne negam complexitatea, atunci ne negam umanitatea. Nu vom fi mereu dragute si nu vom fi mereu perfecte, dar vom fi mereu oneste si sincere – oricat de inconfortabil v-ar face sa va simtiti. Acestea sunt povesti pe care trebuie sa luptam sa le spunem si sunt povestile pe care lumea trebuie sa le vada. Asa ca, pentru fiecare fetita care se simte nevazuta si neauzita, acesta este modul nostru de a-ti spune: te iubim si te vedem si meriti fiecare lucru bun din lumea asta.”

Lady Gaga, emotionata de intalnirea cu Helen Mirren

Lady Gaga a urmarit cu lacrimi in ochi discursul rostit de Halle Berry. Ea a avut aceeasi reactie si cu o luna in urma, la un eveniment similar: artista a plans cand a imbratisat-o pe legendara actrita britanica Helen Mirren, in varsta de 76 de ani, la gala premiilor Screen Actors Guild, relateaza People.

Cele doua vedete au stat de vorba in pauza de publicitate, iar cantareata americana, foarte emotionata, a izbucnit in plans, in timp ce Mirren o imbratisa si ii stergea lacrimile.

Foto: Instagram/@ladygaga