Val de solidaritate impotriva razboiului la premiile SAG. Lady Gaga: „Inima mea e alaturi de Ucraina“

1
De Maria Constantin
1 mart. 2022

Mai multe vedete si-au exprimat sustinerea pentru poporul ucrainean, la gala SAG Awards, desfasurata duminica seara.

Atentia intregii lumi este indreptata in prezent catre Ucraina, acolo unde fiecare zi de razboi mareste proportiile unei catastrofe umanitare. Razboiul provocat de Rusia nu a fost ignorat nici la gala SAG Awards, organizata duminica seara, mai multe celebritati exprimandu-si sprijinul pentru Ucraina, relateaza publicatia Grazia.

Lady Gaga a declarat pe covorul rosu, pentru E! News, ca este alaturi de tara vecina cu Romania: „Se intampla atatea in lume, iar inima mea e alaturi de Ucraina!”, a spus vedeta nominalizata pentru rolul din filmul „The House of Gucci”.

Andrew Garfield, nominalizat pentru interpretarea lui in musicalul „tick, tick… BOOM!”, a fost de aceeasi parere. „Este o zi nepotrivita pentru a sarbatori. Sa pastram in inimile noastre ceea ce se intampla in Ucraina. Este ciudat”, a spus el.

Toti pentru Ucraina

In deschiderea ceremoniei, starul din musicalul „Hamilton”, Leslie Odom Jr., a vorbit si el despre situatia din Ucraina: „Pastram un loc in inimile noastre pentru Ucraina si le trimitem ganduri, rugaciuni si sperante pentru pacea apropiata”.

Si alte staruri au amintit de Ucraina de-a lungul ceremoniei. In discursul rostit dupa ce a primit premiul pentru cea mai buna actrita gratie rolului din productia „The Eyes of Tammy Faye”, Jessica Chastain a spus ca este alaturi de poporul din aceasta tara: „Inima mea este cu familia noastra internationala care se lupta pentru securitatea sa si pentru libertatea sa”, a spus actrita.

Primul trofeu castigat de Lady Gaga pentru rolul din „House of Gucci“

Michael Keaton, distins cu premiul pentru cel mai bun actor intr-o miniserie, l-a mentionat pe presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, el insusi un fost actor. „Avem un coleg actor in Zelenski, care merita multa sustinere in seara asta pentru ca lupta”, a spus el.

Sustinere pentru vocile opozitiei din Rusia

La randul sau, actorul Brian Cox, distins alaturi de colegii din distributia serialului „Succession” pentru interpretare de ansamblu intr-un serial dramatic, a numit invadarea Ucrainei „cu adevarat ingrozitoare”.

Cox a amintit, insa, si de situatia actorilor din Rusia. „Lucrul care m-a deranjat este ceea ce li se intampla in Rusia colegilor mei actori si actrite si critici. Li s-a spus, sub amenintarea de inalta tradare, ca nu pot sa zica niciun cuvant despre Ucraina. Si cred ca este ingrozitor. Cred ca ar trebui sa fim alaturi si de acei oameni din Rusia, care nu sunt de acord cu ceea ce se intampla, in special artistii”, a spus el.

„Cred ca ar trebui sa-i sprijinim si sa speram ca pot face o schimbare. Pentru ca eu cred ca ei pot”, a mai spus actorul in varsta de 75 de ani.

Foto: Instagram – @popcrave