Regina Elisabeta a II-a se alatura boicotului impotriva Rusiei: mesaj clar pentru Kremlin

1
De Maria Constantin
20 mart. 2022

Nu este prima data cand suverana Marii Britanii isi arata solidaritatea cu Ucraina.

La aproape trei saptamani de la invazia Rusiei in Ucraina, Statele Unite, Uniunea Europeana si Marea Britanie continua sa impuna Moscovei sanctiuni economice fara precedent, in speranta ca aceste masuri il vor forta pe Vladimir Putin sa renunte la razboi.

In incercarea de a izola Rusia pe toate planurile de restul lumii, mai multe institutii culturale importante au inchis orice legatura cu aceasta tara. In aceasta serie de actiuni se inscrie si anularea unei expozitii a Colectiei Regale de arta care urma sa fie organizata la Moscova, relateaza Marie Claire.

Regina isi ia sabiile inapoi

Trei sabii din cadrul valoroasei colectii de arta a familiei regale britanice urmau sa fie imprumutate pentru a fi expuse intr-o expozitie avand ca tema duelul, organizata la Muzeul Palatului Kremlin din Moscova.

Regina si-a retras oficial acordul pentru ca armele din secolul al XVII-lea sa fie duse la Kremlin dupa izbucnirea razboiului din Ucraina, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Expozitia intitulata „The Duel: from Trial by Combat to a Noble Crime” („Duelul: de la proces la lupta printr-o nobila crima”) a fost amanata dupa ce si alte institutii europene s-au retras. Evenimentul urma sa fie sponsorizat de oligarhul rus Aliser Usmanov care a fost inclus pe lista sanctiunilor impuse de Marea Britanie, Uniunea Europeana si SUA.

Charles, William si Kate, alaturi de Ucraina

Si alti membri ai familiei regale britanice si-au aratat solidaritatea cu Ucraina, situatie care i-a surprins pe multi dintre expertii in monarhie, intrucat casa regala se implica foarte rar in chestiunile de politica internationala.

Sfarsitul unei epoci: Regina Elisabeta a II-a nu se mai intoarce la Palatul Buckingham

„Suntem solidari cu toti cei care rezista agresiunii brutale”, a declarat Printul Charles la inceputul lunii martie.

Kate Middleton si Printul William si-au afirmat, de asemenea, sprijinul pentru Ucraina, adresand multumiri speciale presedintelui acestei tari, Volodimir Zelenski.

Saptamana trecuta, Ducele si Ducesa de Cambridge au vizitat Centrul Cultural Ucrainean de la Londra, unde s-au intalnit cu voluntarii care trimit ajutoarele umanitare in tara invadata de Rusia. Cei doi le-au impartit voluntarilor briose facute acasa si batoane cu granola, iar William a vorbit despre dificultatile cu care se confrunta cand vorbeste cu copiii lui despre razboi.

Foto: Instagram/@theroyalfamily