Cum urmeaza Kate Middleton modelul Reginei Elisabeta a II-a: Ducesa va fi o regina adorata

1
De Maria Constantin
21 aug. 2022

Faptul ca ducesa nu a facut parte de la nastere din familia regala britanica o ajuta sa aiba o abordare proprie asupra cresterii copiilor.

Kate Middleton urmeaza in multe privinte modelul Elisabetei a II-a in timp ce se pregateste pentru rolul de Regina Consoarta. Similaritatile dintre ele sunt evidente. Desi le desparte o diferenta de varsta de 56 de ani, Regina si Kate impart aceleasi calitati care le recomanda pentru rolurile lor in casa regala – rabdarea, discretia si loialitatea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Insa exista si deosebiri notabile intre ele, indeosebi in ceea ce priveste viata de familie, scrie People.

Kate, care are trei copii (Printul George – 9 ani, Printesa Charlotte – 7 ani si Printul Louis – 4 ani), nu este membra a familiei prin nastere, asa ca are credinta ca ar trebui sa-si petreaca timpul cu copiii ei, a spus o sursa pentru publicatia citata.

Elisabeta a trebuit sa renunte la rolul de mama pentru cel de regina

In schimb, Regina s-a nascut in familia regala si a urcat pe tron la varsta de 25 de ani, dupa moartea tatalui ei, George al VI-lea, in 1952. In acel moment, Elisabeta avea deja doi copii.

„A fost foarte greu pentru ea sa amestece rolurile de sotie si de mama cu cel de sef al statului. Nu a avut niciun model pe care sa-l urmeze”, a spus biografa Sally Bedell Smith.

„Mama sa a fost o foarte buna Regina Consoarta – acelasi rol pe care Camilla, Ducesa de Cornwall, si Kate il vor detine intr-o zi”, iar Elisabeta a invatat cate ceva de la tatal ei. Dar, intr-un fel, a trebuit sa-si dezvolte propria abordare pentru a deveni regina”, a spus Bedell Smith.

Ce a impresionat-o cel mai mult pe Regina Elisabeta a II-a cand a intalnit-o prima oara pe Kate Middleton

Regina s-a bazat pe bone si pe echipa de servitori pentru a-si creste copiii, iar ea si sotul sau, Printul Philip, erau plecati deseori in turnee sau la evenimente publice. De atunci, insa, modul in care sunt crescuti copiii in familia regala britanica s-a schimbat mult – de exemplu, William si Kate l-au luat pe Printul George cu ei in turneul din Australia cand acesta avea doar un an.

Ce poate face Kate iar Regina nu

Modul propriu in care Kate isi creste copiii nu este singura influenta moderna pe care ea o are asupra casei regale. Campaniile ei sociale dedicate imbunatatirii conditiilor cresterii copiilor mici o despart, de asemenea, de mentorul ei – ducesa vede aceasta implicare ca pe o misiune definitorie pentru deceniile viitoare.

Spre deosebire de Kate, Regina nu s-a aflat in aceeasi pozitie care sa-i permita sa se implice in asemenea actiuni.

Cu toate acestea, amandoua impartasesc o afinitate naturala pentru conectarea la opinia publica. Ca si suverana Marii Britanii, Kate este capabila sa faca orice persoana sa se simta luata in considerare din primele trei secunde de discutie, a declarat scriitoarea si istoricul Amanda Foreman, autoarea volumului „Queen Victoria’s Buckingham Palace”.

Aceasta calitate ii „confera rapiditate” si „o ajuta creeze conexiuni intime cu oamenii, ceea ce este uimitor”, spune experta, pentru ca multe persoane pur si simplu nu reusesc asta. „Tine de antrenament, dar si de un talent innascut”, a adaugat Foreman.

Foto: Instagram/@theroyalfamily