Familia regala britanica nu are voie sa manance aceste alimente

1
De Maria Constantin
24 mart. 2022

Membrii casei regale a Marii Britanii trebuie sa respecte multe reguli stricte. Unele dintre acestea vizeaza dieta.

Statutul de membru al familiei regale britanice are, ca orice slujba, avantaje si dezavantaje. Acest statut inalt ofera multe oportunitati si privilegii, precum si conditii de lux, dar implica si multe indatoriri. Printre acestea se numara si obligatia de a respecta regulile strice de protocol, iar unele sunt surprinzatoare, scrie editia britanica a revistei Marie Claire.

Orice risc trebuie evitat

Una dintre reguli se refera la dieta, membrilor familiei regale fiindu-le interzis sa consume anumite tipuri de alimente – scoicile. Aceasta cerinta nu are legatura cu greutatea sau cu aspectul fizic, fiind impusa pentru a evita intoxicatiile alimentare pe care aceste produse le pot produce.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Din acelasi motiv se recomanda, de asemenea, evitarea consumului de carne din surse rare si de apa din alte tari, in timpul vizitelor in strainatate.

Sfarsitul unei epoci: Regina Elisabeta a II-a nu se mai intoarce la Palatul Buckingham

Intrucat membrii familiei regale au un program incarcat, mai ales cand se afla in vizita, intoxicatiile alimentare pot provoca complicatii medicale si modificarea planurilor de calatorie si de lucru, astfel ca se evita produsele riscante.

Regina respecta intotdeauna regulile

Desi nu este o regula, familia regala trebuie sa-si reduca si consumul de usturoi si ceapa, din simplul motiv ca statutul lor implica intalnirea cu multe persoane, intampinarea si salutarea acestora.

Regina Elisabeta a II-a respecta cu strictete aceste prevederi ale protocolului, insa generatiile mai tinere din familia regala au o abordare mai relaxata, scrie publicatia mentionata.

Foto: Instahram/@dukeandduchessofcambridge