Cea mai mare suferinta a Reginei Elisabeta este ca trei din cei patru copii ai sai au divortat, potrivit unei noi biografii

1
De Cristina Tudor
18 mart. 2022

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Angliei, a facut fata cu succes numeroaselor provocari cu care s-a confruntat de-a lungul celor 70 de ani de domnie.

Desi a reusit sa-si pastreze calmul si stabilitatea caracteristice chiar si in timpul perioadei tulbure a anilor ’90, cand trei dintre cei patru copii ai sai au divortat, surse apropiate familiei regale au dezvaluit recent ca aceasta este cea mai mare nemultumire a Reginei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

In biografia „Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II” („Regina vremurilor noastre: Viata Reginei Elisabeta a II-a”), ce va fi lansata la inceputul lunii aprilie, autorul Robert Hardman abordeaza durerea personala a Reginei cauzata de destramarea casniciilor copiilor sai, Printul Charles, Printul Andrew si Printesa Anne.

„Pastrand la exterior un stoicism caracteristic, discutiile despre divort au fost profund tulburatoare pentru Regina”, a scris Hardman in noua biografie, potrivit People. „Un alt fost membru din interiorul palatului isi aminteste ca din cand in cand se puteau intrezari crampeie ale disperarii sale”, adauga autorul.

„O tulbura mai mult decat lasa sa se vada”, a declarat un fost angajat din interiorul palatului pentru Hardman. „I-am spus ‘Se pare ca se intampla peste tot. Este aproape o practica obisnuita’. Dar mi-a raspuns, cu tristete si exasperare ‘Trei din patru!’. Nu ar trebui sa subestimam durerea prin care a trecut”, a dezvaluit sursa.

Regina Elisabeta a II-a alaturi de sotul sau, Printul Philip, si cei patru copii ai lor – Printul Charles, Printul Andrew, Printesa Anne si Printul Edward

In ciuda suferintei interioare, Regina nu si-a pierdut cumpatul nici in 1992, care a fost numit „annus horribilis” pentru monarhul britanic. In acel an, o parte a Castelului Windsor a fost distrusa de un incendiu, casniciile lui Charles, Anne si Andrew s-au destramat, iar scandalurile din jurul Printului Charles si Printesei Diana nu pareau sa se opreasca.

„Nu imi amintesc nicio ocazie in care sa o vad si sa nu exclame ‘Nu! Ce s-a mai intamplat?’”, a declarat Charles Anson, fostul secretar de presa al Reginei.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/@theroyalfamily