Regina Elisabeta a II-a a murit de cancer. Afirmatia apare intr-o noua biografie a suveranei

1
De Cristina Tudor
30 nov. 2022

O noua biografie a Reginei Elisabeta a II-a sustine ca aceasta suferea de cancer al maduvei osoase inainte de a muri, in septembrie 2022, la varsta de 96 de ani.

Autorul cartii „Elizabeth: An Intimate Portrait”, Gyles Brandreth, sustine ca suverana, in ultima parte a vietii sale, a suferit de un cancer al maduvei osoase: mielom multiplu.

Potrivit unui fragment din recenta biografie, publicat in „Daily Mail”, Gyles Brandeth, despre care se spune ca ar fi fost un prieten apropiat al Printului Phillip, afirma ca a auzit ca Regina Elisabeta a II-a a avut mielom.

El sustine ca tocmai acest diagnostic este „ceea ce ar explica oboseala ei si pierderea in greutate si acele „probleme de mobilitate” despre care ni s-a spus adesea in ultimul an sau cam asa ceva din viata ei”.

Regina Elisabeta a II-a a stiut ca mai avea putin de trait?

De asemenea, Brandreth a mai scris:”Adevarul este ca Majestatea Sa a stiut intotdeauna ca timpul care i-a mai ramas era limitat. A acceptat acest lucru cu toata gratia la care te-ai fi asteptat”.

Printre simptomele mielomului multiplu se numara dureri de osoase, greata, constipatie, oboseala si slabiciune sau amorteala a picioarelor.

Pe durata domniei sale, publicul larg a primit destul de putine informatii cu privire la starea de sanatate a suveranei. Insa ultimul sau an pe tron a lasat loc de speculatii, avand in vedere ca Regina Elisabeta a II-a a fost nevoita sa anuleze mai multe evenimente din cauza starii sale de sanatate, cum ar fi faptul ca nu a putut participa la deschiderea oficiala a Parlamentului sau la Festivalul de comemorare din 2021.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/@theroyalfamily