Michelle Obama nu vrea ca fiicele ei sa simta presiunea de a se casatori si a avea copii: „Pot fi fericite si daca aleg cariera”

1
De Georgiana Dorobantu
23 nov. 2022

Michelle Obama a vorbit deschis despre faptul ca nu isi doreste ca fiicele sale, Malia si Sasha, sa traiasca cu presiunea de a se casatori si de a deveni mame.

Fosta Prima Doamna a Statelor Unite spune ca cele doua fiice ale sale trebuie sa inteleaga ca „fericirea lor se afla in propriile lor maini”.

Michelle, in varsta de 58 de ani, a discutat intr-un interviu din cadrul emisiunii Tamron Hall Show despre asteptarile pe care societatea le are de la tinerele femei si impactul pe care aceste asteptari il are asupra lor.

„Foarte multi tineri se grabesc sa ‘bifeze’ mariajul inainte de a afla cine sunt ei cu adevarat si sunt surprinsi atunci cand descopera ca au ales persoana nepotrivita sau nu stiu cum sa faca fata momentelor dificile”, a spus Obama.

„Vreau ca fetele mele sa petreaca timp cu ele insele, sa dezvolte aptitudini, sa inteleaga ca isi pot construi singure fericirea si ca pot fi fericite si daca aleg sa se concentreze numai asupra carierei, fara sa aiba niciodata copii. Vreau sa isi faca singure propria lume mai mare, pentru ele”, a adaugat fosta Prima Doamna.

„Fericirea are multe fete si noi, ca femei, suntem incorsetate de aceste definitii despre cum putem fi fericite”

Ea este de parere ca oamenii sunt permanent intrebati cand se vor casatori si cati copii planuiesc sa faca, spunand ca si ea a fost supusa acestor intrebari.

Ce mananca Michelle Obama pentru a fi in forma si pentru a face fata unei zile solicitante

„Fericirea are multe fete si noi, ca femei, suntem incorsetate de aceste definitii despre cum putem fi fericite, ceea ce nu reprezinta adevarul”, a mai spus Michelle, potrivit Daily Mail.

„Daca am alege cai alternative, poate sa ne casatorim, poate nu, poate sa avem copii sau poate sa ne concentram asupra carierei, ne simtim cumva vinovate pentru toate aceste alegeri. Si poate ca functioneaza pentru noi, dar apoi vine cineva si spune ‘O, ai doar un copil?'”, a declarat Michelle.

„Vreau ca ele sa stie ca fericirea lor este in propriile lor maini”

„Incerc sa intrerup acest ciclu al unor astfel de asteptari subtile pe care le punem in carca tuturor tinerilor, dar de cele mai multe ori asupra fetelor. Deci vreau ca ele sa stie ca fericirea lor este in propriile lor maini”, a adaugat ea.

Sfatul surprinzator al lui Michelle Obama pentru a gasi partenerul perfect

Michelle si sotul sau, fostul presedinte Barack Obama, s-au casatorit in anul 1992, cand aveau 28, respectiv 31 de ani. Prima lor fiica, Malia, a venit pe lume in 1998, iar Sasha s-a nascut in 2001.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Cuplul a aniversat luna trecuta 30 de ani de la casatorie si cu aceasta ocazie si-au recreat luna de miere pe care au petrecut-o pe costa din California.

Cele doua fiice ale sotilor Obama par sa urmeze sfatul mamei lor. Ele s-au mutat in Los Angeles si locuiesc impreuna intr-un apartament.

6 produse surprinzator de ieftine pe care Michelle Obama le foloseste in fiecare zi

Malia, in varsta de 24 de ani, lucreaza ca scenarist la un nou film Amazon, dupa ce a absolvit Universitatea Harvard anul trecut. La randul ei, Sasha, in varsta de 21 de ani, studiaza la Universitatea Southern California.

Potrivit Daily Mail, Malia are o relatie cu producatorul muzical Dawit Eklund, iar Sasha este intr-o relatie cu Clifton Powell Jr., fiul actorului Clifton Powell din serialul „Ray”.

Foto: Getty Images