6 femei puternice cu pozitii cheie in industria modei sustenabile

1
De Flavia Parpala
1 aug. 2018

Industria modei este una predominant dominata de femei si, in acelasi timp, sunt numeroase cele care isi dedica timpul sa faca din aceasta una mai sustenabila.

Descopera sase femei puternice, care activeaza in diverse sfere ale modei si care fac eforturi ca aceasta afacere sa fie nu doar profitabila, ci si benefica, sustenabila.

Femei puternice – Eva Kruse – CEO Global Fashion Agenda si Copenhagen Fashion Summit

Eva Kruse este CEO-ul Global Fashion Agenda, un forum de leadership al modei sustenabile, in cadrul caruia se afla si Copenhagen Fashion Summit, cel mai important eveniment anual al domeniului. Eva activeaza inca din 2007 in aceasta zona, iar in 2013 a sustinut un talk in cadrul TEDx – “Changing the world through fashion”- unde a dezbatut responsabilitatea consumatorilor cand vine vorba de moda sustenabila.

Femei puternice – Amanda Hearst – fondator MAISON-DE-MODE.com

Amanda este co-fondatoarea MAISON-DE-MODE.com, alaturi de Hassan Pierre. In 2012 au deschis primul pop-up store in New York, devenind pionerii unei destinatii de shopping etic si de lux. Acelasi concept il poti gasi si online, shop-ul online fiind o adresa la care poti gasi haine, bijuterii, accesorii si obiecte de design de lux, dar sustenabile.

Femei puternice – Daria Andronescu – fondator WONDER-WARDROBE.com

O garderoba sustenabila dureaza mai mult si este benefica atat pentru oameni, cat si pentru planeta. Dar cine stie sa isi construiasca o garderoba sustenabila? Daria Andronescu a identificat aceasta nevoie si astfel s-a nascut wonder-wardrobe.com, o platforma de unde ai multe de invatat. Cu ajutorul background-ului sau de personal shopper, a creat un curs online sub forma unor video-uri care te vor ajuta sa iti creezi o garderoba organizata, sustenabila si multifunctionala.

Femei puternice – Camille Reed – fondator Australian Circular Fashion Conference

Camille este fondatoarea Australian Circular Fashion Conference, prima mare conferinta din Australia care se concentreaza pe sustenabilitate. Anul acesta a avut loc pentru prima data, la Sydney, iar in 2019, conferinta va fi in Melbourne.

Femei puternice – Safia Minney – Consultant, autor si fondator People Tree si Po-Zu

Safia este fondatoarea companiei de imbracaminte People Tree si a celei de incaltaminte Po-Zu, ambele fiind branduri etice. De asemenea, este consultant si autoarea unor carti cunoscute despre moda etica. Safia a contribuit si la documentarul True Cost al Liviei Firth, pe care trebuie sa il vezi!

Femei puternice – Carrey Sommers – fondator Fashion Revolution

Pe 24 aprilie 2013, o fabrica de imbracaminte din Bangladesh s-a prabusit, omorand 1138 oameni si ranind si mai multi. In aceasta zi, Carrey Sommers a fondat Fashion Revolution si a invitat pe toata lumea sa isi poarte tricourile pe dos, cu eticheta la vedere; asa a aparut hashtag-ul #whomademyclothes (n.red cine mi-a facut hainele?) care a fost distribuit de mai mult de 230.000 de ori. Brandurile si producatorii au fost incurajati sa raspunda cu ajutorul hashtag-ului #Imadeyourclothes.

Foto: LinenFox