5 produse cosmetice esentiale in trusa ta, recomandate de make-up artistul lui Kim Kardashian si J. Lo

1
De Irina Constantin
3 nov. 2019

Ce ai face daca ai fi nevoita sa alegi definitiv, din toata trusa ta cu farduri, doar cinci produse?

Suntem obisnuite sa purtam cu noi o multime de pudre, iluminatoare si rujuri. Cu toate acestea, make-up artistii spun ca nu ai nevoie decat de cateva produse cosmetice esentiale pentru a arata impecabil intreaga zi.

Make-up artistul Rihannei iti dezvaluie cele mai bune trucuri pentru acoperirea cearcanelor

Mario Dedivanovic este expertul in machiaj care colaboreaza cu Jennifer Lopez, Katy Parry, Kim Kardashian si nu numai. Acesta este obisnuit sa conceapa look-uri glam, potrivite pentru gale si evenimente extrem de importante.

Desi a folosit sute de produse de-a lungul carierei sale, Mario se bazeaza intotdeauna pe favoritele lui. Le are mereu la indemana cand trebuie sa realizeze un machiaj profesionist!

Top 5 produse cosmetice esentiale pe care trebuie sa le ai mereu in trusa

1. Un fond de ten hidratant, potrivit tenului tau

Cand vine vorba de felul in care arata pielea, make-up artistul vedetelor nu face compromisuri. Acesta recomanda un fond de ten cu o textura lejera, care sa permita pielii sa respire si care sa nu usuce excesiv.

Amazon.com, 85 lei

De aceea, Mario foloseste No7 Lift & Luminate Triple Action, un produs multifunctional. Acesta joaca rolul de fond de ten, serum anti-aging si factor de protectie solara.

6 tehnici de aplicare a fondului de ten de la un make-up artist parizian

Make-up artistul adora acest produs, deoarece este potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar si pentru cel sensibil. „Este o formula usoara, care nu accentueaza liniile fine, ci le netezeste”, explica el.

2. Un cleanser eficient si bland cu tenul

Pentru ca o piele curata si sanatoasa reprezinta baza unui make-up perfect, cleanserul este nelipsit din colectia lui Mario Dedivanovic. Artistul iubeste produsul „Purity Made Simple” de la Philosophy, un cleanser 3 in 1, din ingredient naturale.

Nordstrom.com, 50 lei

„Este atat de versatil si eficient! Curata atat machiajul, cat si praful sau reziduurile, insa cu foarte mare blandete, fara sa usuce pielea”, spune Mario.

Nu face aceste greseli de machiaj daca ai 40 de ani: trucuri de la make-up artistul lui Gwyneth Paltrow

3. Pudra de fixare in nuanta potrivita

Daca inca nu folosesti o pudra, este momentul sa o faci. Fara aceasta, niciun machiaj, oricat de bine a fost realizat, nu va rezista intreaga zi.

Printre acele produse cosmetice esentiale detinute de make-up artistul lui J. Lo se numara si pudra Laura Mercier. Aceasta ofera o fixare lejera, dar puternica, avand un finish mat, care nu incarca tenul.

Strawberrynet.com, 185 lei

„Am mereu in kitul meu de make-up pudra de la Laura Mercier. Este perfecta pentru toate tipurile de ten si este disponibila in cateva nuante diferite, care sa flateze absolut orice subton”, explica Mario.

Chiar daca pudra recomandata de make-up artist nu se afla printre cele mai accesibile, ea este extrem de eficienta. Absoarbe sebumul in exces, matifiaza si este mai eficienta decat un filtru sau Photoshop!

4. Un cleste pentru definirea genelor

Multe persoane omit acest pas al rutinei de make-up, insa ondularea genelor este esentiala pentru look-ul final. Mario Dedivanovic sfatuieste doamnele si domnisoarele sa renunte la genele false si, in schimb, sa isi cumpere un cleste pentru curbarea genelor.

Vivantis.ro, 74 lei

Acest accesoriu poate face diferenta dintre un make-up banal al ochilor si o privire expresiva, patrunzatoare si fermecatoare.

Pentru a evita ondularea inegala sau unghiurile inestetice, Mario recomanda sa curbezi genele fiecarui ochi numarand pana la 5. Astfel, vei obtine un aspect armonios, gene lungi si curbate natural.

5. Rimel rezistent la apa

O mascara de calitate iti va lasa genele lungi si voluminoase, fara sa le incarce sau sa formeze reziduuri inestetice.

Elefant.ro, 46 lei

Cand vine vorba de produse cosmetice esentiale, Mario include pe lista rimelul L’Oreal Paris Carbon Black. Este accesibil, insa depaseste cu lejeritate performantele altor mascara de top.

Foto: Getty Images.