Cum a raspuns Greta Thunberg dupa ce Meat Loaf a acuzat-o ca e spalata pe creier

1
De Maria Constantin
8 ian. 2020

Activista suedeza a reactionat dupa ce cantaretul a declarat ca a fost spalata pe creier sa creada in incalzirea globala.

Greta Thunberg s-a facut remarcata prin activitatea sa pentru protejarea mediului, dar mai ales prin maniera darza in care se exprima. Asa ca reactia sa la afirmatiile lui Michael Lee Aday, cantaretul si actorul american cunoscut sub numele de scena Meat Loaf, nu s-a lasat mult asteptata.

„Nu conteaza cum imi spun oamenii“

Starul a spus, intr-un interviu publicat pe 1 ianuarie de ziarul britanic Daily Mail, ca el nu crede in incalzirea globala si ca Thunberg a fost influentata ca sa creada asta. „A fost spalata pe creier ca sa creada in schimbarea climei, dar asa ceva nu exista. Ea nu are nicio vina, dar e fortata sa creada ca ceea ce spune este adevarat”, a spus muzicianul.

Avertismentul Printului Harry despre schimbarile climei: „E o cursa contra timp si o pierdem“

Thunberg, care a fost desemnata personalitatea anului 2019 de revista Time, i-a raspuns luni pe Twitter, scriind ca atentia nu ar trebui sa cada pe Meat Loaf sau pe ea:

„Nu conteaza cum imi spun oamenii. Nu e despre stanga sau dreapta. E despre dovezi stiintifice. Si noi nu suntem constienti de aceasta situatie”, a explicat ea. „Daca nu incepem sa ne concentram total pe asta, obiectivele noastre nu vor mai putea fi atinse”, a adaugat Greta.

In pofida numerosilor sai sustinatori, tanara a primit si numeroase critici din partea unor personalitati si a fost nevoita sa-si stearga contul de pe o retea de socializare din cauza avalansei de comentarii negative, noteaza NBC News.

Tinta lui Trump

Nu este prima oara cand Greta Thunberg este criticata in termeni duri, chiar jignitori, de o personalitate. Dupa ce Time a desemnat-o personalitatea anului 2019, Thunberg a devenit tinta presedintelui SUA, Donald Trump, care a ironizat-o pe Twitter:

„Ce ridicol. Greta trebuie sa mai lucreze la controlul nervilor, apoi sa mearga la un film cu un prieten! Linisteste-te, Greta, linisteste-te!”.

Activista i-a raspuns subtil, actualizandu-si statusul pe Twitter: „Adolescenta lucrand la problema cu controlul nervilor. Linistindu-se si urmarind un film bun cu un prieten.”

Foto: Instagram – @gretathunberg