Donald Trump, presedintele Statelor Unite ale Americii, a fost infectat cu virusul Covid-19

1
De Cristina Tudor
2 oct. 2020

Presedintele Donald Trump si Prima Doamna Melania Trump au fost testati pozitiv cu noul virus Covid-19.

„In aceasta seara, @FLOTUS si cu mine am fost testati pozitiv pentru Covid-19. Vom intra imediat in carantina si vom incepe procesul de recuperare. Vom depasi asta IMPREUNA!”, a scris Trump pe Twitter vineri, 2 octombrie.

Presedintele Statelor Unite deja anuntase cu putin timp in urma ca planuia sa intre in carantina.

„Hope Hicks, care a muncit din greu, aproape fara nicio pauza, tocmai a fost testata pozitiv pentru Coronavirus. Teribil! Prima Doamna si cu mine asteptam rezultatele testelor noastre. Intre timp, vom incepe procesul de carantinare!”, postase Trump pe Twitter cu o seara inainte.

Hicks calatorise cu presedintele in multiple ocazii in ultima perioada, inclusiv la dezbaterea din Cleveland de marti, iar miercuri, cand Trump a mers la un raliu de campanie din Minnesota, a fost vazuta imbarcandu-se in Marine One – avionul prezidential – alaturi de alte ajutoare apropiate ale presedintelui: Jared Kushner, Dan Scavino si Nicholas Luna (niciunul dintre ei nu purta masca).

„Da, a fost testata pozitiv, tocmai am fost anuntat. Are Covid-19. Munceste din greu. Poarta des masca, dar s-a infectat. Si eu tocmai mi-am facut testul, pentru ca petrecem mult timp impreuna. Vom vedea. Si Prima Doamna si-a facut testul. Deci daca vom intra in carantina sau daca avem virusul, nu stiu”, a spus Trump intr-o aparitie telefonica in cadrul Hannity, un talk show Fox News.

A adaugat, „Tocmai mi-am facut testul si vom vedea ce se intampla. Nu se stie niciodata… petrec mult timp cu Hope si la fel si Prima Doamna – e o persoana minunata.”

Desi e neclar cum va arata procesul de carantinare a presedintelui, regulile Centrului de Control si Preventie a Bolilor din Statele Unite spun ca e nevoie de o perioada de 14 zile de carantina dupa ultimul contact cu o persoana testata pozitiv cu Coronavirus. Acest lucru se datoreaza faptului ca perioada de incubare a noului virus poate atinge pana la doua saptamani.

Vestea infectarii lui Hicks vine in mijlocul eforturilor continue ale administratiei Trump de a ignora stiinta si cele mai bune practici de sanatate publica din timpul pandemiei: mai multi angajati de la Casa Alba au ales sa nu poarte masca iar presedintele adesea sfida recomandarile venite de la propria sa echipa, mergand inainte cu un program incarcat cu foarte multe raliuri de campanie.

Trump, in interviul pentru Fox News, a speculat ca e posibil ca Hicks sa fi luat virusul de la un suporter. „E o persoana foarte calda. Ii e greu, atunci cand soldati si politisti vin la ea, sa le spuna sa stea departe si sa pastreze distanta. Vrea sa-i trateze frumos. E o boala foarte, foarte grea”, a spus el.

O sursa apropiata cu Hicks le-a spus celor de la CNN ca aceasta are simptome si se simte destul de rau, asa s-a intors la Washington.

Foto: Instagram – @realdonaldtrump