Cele mai importante lectii pentru o relatie fericita de la cuplurile increzatoare

1
De Daniela Mitran
3 feb. 2020

Ne intrebam deseori care e secretul unei vieti fericite in doi. Vizionam filme de dragoste, citim romane interminabile si visam cu ochii deschisi la o viata ca in basme. Si totusi… realitatea nu este asa cum ne dorim.

Fericirea, iti vine sa crezi sau nu, poate fi mult mai simplu de atins decat pare. Iar de regula totul porneste de la puterea exemplului! Cele mai importante lectii pentru o relatie fericita le putem invata chiar de la oamenii pe care ii observam.

Lectii pentru o relatie fericita de la cuplurile increzatoare

Poate ca uneori ne intrebam prea mult cum reusesc alte cupluri sa fie increzatoare. Sa ofere si sa primeasca iubire si sa emane fericire. Privim cu admiratie oamenii care se iubesc sincer si ne sanctionam pentru fiecare greseala pe care o facem.

Dar iubirea inseamna mai mult, iar aceste lectii pentru o relatie fericita sunt atat de usor de pus in practica…

Cuplurile increzatoare isi respecta intimitatea

Poate ca suna straniu, insa cuplurile increzatoare isi respecta intimitatea. Isi cunosc limitele si isi ofera incredere. Ei inteleg ca o relatie sanatoasa si fericita se bazeaza pe foarte multe principii, iar printre acestea se numara si dreptul la libertate. Isi respecta reciproc timpul si stiu foarte bine cine sunt. Cuplurile fericite se bucura de relatia pe care o au, de iubirea pe care si-o poarta si de clipele pe care le petrec in intimitate.

Nu vorbesc despre relatia lor cu alte persoane

Te-ai intrebat vreodata care ar fi primele lectii pentru o relatie fericita de care ar trebui sa tii cont? Nu vorbi prea mult despre viata ta privata! Persoanele care ofera prea multe detalii din viata lor intima, despre persoana pe care o iubesc sau despre activitatile pe care le desfasoara impreuna nu sunt atat de fericite precum par. Cuplurile care au cu adevarat o relatie sanatoasa sunt cele care nu vorbesc despre viata lor cu alte persoane. Ele stiu ca viata privata nu are de-a face cu cea profesionala sau sociala, motiv pentru care vor povesti detalii doar daca va fi un context favorabil.

Recunosc cand gresesc

Probabil cel mai dificil lucru pentru fiecare dintre noi este acela sa recunoastem cand gresim, in special fata de persoana iubita. Insa cuplurile care sunt cu adevarat fericite au descoperit secretul! Comunicarea este foarte importanta pentru ele, in toate aspectele ei. Asadar, deoarece pun pret pe onestitate si deschidere, cuplurile increzatoare recunosc cand gresesc. Nu fac acest lucru pentru a nominaliza persoana vinovata, ci o fac pentru a gasi impreuna cea mai buna cale de a rezolva orice situatie pe care o intampina.

Isi dau voie sa fie vulnerabile

Vulnerabilitatea nu este o dovada de slabiciune. Este nevoie de mult curaj pentru ca o persoana sa se prezinte asa cum este ea cu adevarat. Cuplurile increzatoare stiu cat este de important sa fie vulnerabile in acelasi timp. Isi imbratiseaza temerile si defectele, vorbesc deschis despre orice au in suflet si intotdeauna isi ofera incredere si suport. Cuplurile fericite isi dau voie sa fie asa cum sunt cu adevarat, fara masti, fara scenarii!

Foto: Getty Images.