Documentare Netflix despre sanatate: informative, terifiante si inspirationale

1
De Cristina Tudor
14 mart. 2020

Unele dintre cele mai bune documentare Netflix despre sanatate care iti pot schimba modul in care te raportezi la alimentatie, medicamente, virusuri si boli.

Chiar daca poate pare un cliseu, sanatatea este cu adevarat cea mai importanta si este esential, mai ales in momentul de fata, sa ne protejam, sa fim cat mai informati si sa avem grija atat de noi, cat si de cei din jurul nostru.

Lista de mai jos cu documentare despre sanatate iti ofera posbilitatea sa descoperi lucruri interesante si umitoare despre ce se intampla acum in lume, te ajuta sa intelegi mai bine de ce este extrem de important sa ai grija la alimentele pe care le mananci, cum sa ai mai multa grija de corpul tau si cum sa te feresti de anumite boli.

Documentare Netflix despre sanatate pe care merita sa le vezi:

1. Pandemic

Unul dintre cele mai bune documentare pe care le-am vazut pe Netflix este Pandemic, care explica foarte bine care este, in momentul de fata, unul dintre cele mai mari pericole de care ar trebui sa ne temem. Epidemia de coronavirus care afecteaza din ce in ce mai mult populatia intregii lumi, a reamintit omenirii o problema: ce se intampla atunci cand un virus mai periculos decat ce stim si care se transmite rapid, ajunge printre oameni?

Pandemic iti prezinta de-a lungul a sase episoade, diversi oameni din lume care se lupta cu gripa (da, banala gripa e chiar atat de importanta). De ce? Intai pentru ca anual duce la moartea a zeci de mii de oameni si apoi pentru ca mai multi specialisti se tem de un fenomen prin care omenirea a mai trecut. Documentarul pune la indoiala pregatirea noastra in lupta virusurilor cu transmitere atat de rapida, cum este si cazul Covid-19. Este informativ, inspirational si terifiant.

2. Heal

Documentarul Heal a castigat o multime de premii de la debutul din 2017, dar cu toate acestea relevanta informatiilor pe care le ofera este si mai mare in contextul de fata. Documentarul ofera o viziune provocatoare asupra sistemului de sanatate american aflat in criza, dar face, totodata, un pas mai departe si vorbeste despre una dintre cele mai importante probleme ale sanatatii noastre: stresul cronic care ne afecteaza sistemul imunitar si duce la aparitia anumitor boli.

Cu o multime de experti din domeniul medical, psihologic, spiritual si homeopatic, acest documentar incearca sa inteleaga legatura dintre mintea si corpul nostru pentru a preveni, trata si gestiona sanatatea mai bine.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: PR.