Descopera-te in 35 de zile. Ziua 16. Invata sa nu iei lucrurile personal.

cum sa nu iei lucrurile personal
1
De Andreea Raicu
5 mart. 2019

Nu poti controla modul cum cei din jur primesc energia ta. Cum te interpreteaza ei sau proiectiile pe care le fac asupra ta sunt responsabilitatea lor. Mergi pe drumul tau si nu mai lua totul atat de personal.

Te-ai gandit la perspectiva acesta? Te-ai gandit ca poate lucrurile nu sunt asa cum ti le imaginezi, ca poate exista o alta varianta decat a ta, cea pe care ai lasat-o sa iti acapareze gandurile?

Cineva nu ti-a raspuns la salut ca de obicei si incepi sa iti faci zeci de scenarii legate de motivul pentru care nu ai fost intampinat in acelasi fel. Te gandesti ca ai facut ceva sau ca ai gresit sau ca are o problema cu tine.

Creezi tot felul de povesti care nu iti dau liniste.

Nu te gandesti nicio secunda ca poate acea persoana are o zi proasta sau ca nu se simte bine.

Ce iti provoaca anxietate in functie de zodia ta

Eu, rac fiind (slava Domului ca acum am inceput sa simt influenta ascendentului, care este in Varsator), eram perceputa de toti cei din jur si chiar eram foarte sensibila. Ma afectau foarte multe, prea multe, as putea spune uitandu-ma din perspectiva de acum.

Felul in care vorbeau si se purtau oamenii, starile lor, atitudinea aveau o infuenta foarte mare asupra mea. Nu ma gandisem niciodata ca ar putea exista varianta ca nu eu sa fiu motivul comportamentelor lor diferite.

E chinuitor sa te gandesti mereu la ceva ce poate ai facut, sa analizezi fiecare miscare sau actiune a celor din jur si sa iti reglezi comportamentul in functie de ei.

Revolutia gandirii pozitive

E un subiect care isi are radacinile inca din copilarie si pe care merita sa il analizezi impreuna cu un psihoterapeut, dar pana atunci te invit sa incepi sa fii atent la felul in care reactionezi in aceste situatii, sa devii constient de felul in care te pozitionezi, fara sa crezi ca orice schimbare a celor din jur e din vina ta.

De abia astept sa imi spui cum te simti.

Foto: Arhiva personala