Mediteaza pentru a scapa de anxietate si panica

meditatii ghidate live andreea raicu
1
De Andreea Raicu
3 apr. 2020

Cine si-ar fi putut imagina aceasta perioada, aceasta criza prin care trecem si care ne-a dat peste cap atat pe noi, cat si planurile noastre.

Panica, teama, stres, isterie, depresie… sunt practic cuvintele care definesc cel mai bine starea celor mai multi oameni. Oamenii nu se mai pot controla, nu mai sunt constienti de  emotiile care ii coplesesc si care ii transforma in niste animale de prada gata de atac.

Prea multe ganduri peste ganduri care ne invadeaza mintea, prea multe scenarii care ne fac sa devenim isterici si tensionati, plin de dureri in corp incat nici nu mai stim care este starea de normalitate.

Mediteaza pentru mai mult echilibru si liniste interioare

E perfect normal sa ne simtim asa, sa fim speriati de ce se intampla, de necunoscut. Treci de la o stare la alta cu viteza unui Ferarri. Te trezesti trist si suparat si in cateva ore te iei cu una, cu alta prin casa si uiti, iar seara cand deschizi televizorul la stiri sa vezi ce s-a mai intamplat incepe panica din nou.

Realitatea e ca nu stim cat va dura…

…ce se va intampla, unde vom ajunge, cum vom fi afectati din punct de vedere economic si emotional si cum vom fi cand vom iesi din aceasta criza. Toate astea sunt motive de panica, o panica pe care o simt ori de cate ori ma duc in viitor si incerc sa imi imaginez ce se va intampla. E un exercitiu in zadar, pentru ca nu voi sti, indiferent cate scenarii as rula.

Nu-mi ramane decat sa fac tot posibilul sa stau cat pot de mult in prezent, sa nu mai las gandurile sa alerge in viitor si sa devin constienta de toate emotiile pe care le traiesc. Asta ma va ajuta sa nu ma pierd, sa nu ma panichez, sa iau fiecare zi asa cum vine, pentru ca planurile nu isi mai au rostul acum.

Pentru ca da, si eu, ca toata lumea, aveam niste planuri marete, atat pe plan personal, cat si professional, care au fost date peste cap, asa ca nu imi mai ramane decat sa ma las ghidata de Dumnezeu pe drumul pe care l-a ales pentru noi.

Cele mai importante arme in aceasta lupta pentru echilibrarea starii mele emotionale sunt rugaciunea si meditatia.

De mica m-am bazat pe rugaciune si trebuie sa va spun ca nu a ramas niciodata neauzita. Starea de liniste pe care o am atunci cand ma rog imi da echilibru si forta interioara, ma calmeaza si imi confirma ca totul va fi bine, trebuie doar sa mergem mai departe cu incredere. 

In ultimii ani am invatat si meditatia, care azi imi foloseste – mental si emotional – mai mult decat mi-as fi imaginat vreodata.

Cum?

– ma ajuta sa devin constienta de gandurile mele, care se grabesc sa creeze tot felul de povesti despre viitor, si sa raman ancorata in prezent

– reusesc sa-mi constientizez emotiile si sa nu ma las prada lor, actionand fara discernamant, pentru ca oamenii din jur nu sunt responsabili de fricile mele si oricum le au pe ale lor

– imi relaxeaza corpul, care devine din ce in ce mai tensionat

– o meditatie inainte de culcare ma pregateste pentru un somn bun si linistitor, pentru ca-mi face curatenie in minte si ma scapa de anxietate si stres

Tocmai de aceea m-am bucurat sa vad ca programul meu de 28 de meditatii ghidate a fost un succes si ca foarte multi oameni au ales sa-l incerce, pentru ca stiu ca astfel am reusit sa ajut sa fiu de ajutor.

Dar pentru ca multi mi-au spus ca nu le este usor sa mediteze…

…mai ales in aceste momente, cand anxietatea pare imposibil de depasit, am ales sa creez un program de 10 zile de meditatii LIVE, care contine teme actuale si sfaturi care sa te ajute sa depasesti acest moment de cumpana.

Vom medita pentru liniste, pentru a scapa de stres si anxietate, pentru a dormi mai bine, pentru mai multa forta interioara, pentru motivatie si pentru a reinvata sa ne simtim in siguranta chiar si acum, cand totul e incert.

In pretul acestor 10 meditatii LIVE este inclus si programul de 28 de meditatii ghidate, la care vei avea acces imediat si complet gratuit dupa ce terminam cele 10 zile, ca sa continui sa practici meditatia utilizand tehnicile pe care le vei invata in direct de la mine.

Iti recomand sa te inscrii cat mai curand, pentru ca locurile sunt limitate si dam startul luni, pe 6 aprilie.

Sper sa ne vedem curand 🙂

Foto: Alex Rosieanu