5 expresii pe care trebuie sa le scoti definitiv din vocabularul tau

expresii pe care trebuie sa le scoti din vocabular
1
De Alice Moisescu
10 dec. 2018

Este adevarat, atragi in viata ta tot ceea ce gandesti.

Asa ca, de aici incolo, va trebui sa te gandesti de doua ori daca e bine sa folosesti expresii care nu fac decat sa te umple de energie negativa si de senzatii toxice.

1. Niciodata

Daca spui ca tu ”niciodata nu ai avut bani” cu siguranta nu vei avea nici de acum inainte.

Pe langa acest lucru, mai exista si vesnica zicala ‘Niciodata sa nu spui niciodata’, pe care sigur ai folosit-o si, poate, si trait-o pe propria piele. Si chiar nu e deloc bine sa spui sus si tare ca tu nu o sa faci un niciodata un lucru, pentru ca sa te trezesti mai apoi in fata faptului implinit.

2. Nu pot

Daca nu ne referim la activitati anormale din punct de vedere fizic, ‘nu pot’ ar trebui scos definitiv din vocabularul nostru. Nu exista ‘nu pot’, ci doar ‘nu vreau’. Daca iti canalizezi intreaga atentia asupra unei probleme ce trebuie rezolvata, vei gasi cu siguranta o solutie pentru aceasta. Asadar, nu mai folosi expresia ‘nu pot’, ci mai degraba concentreaza-te in vederea rezolvarii situatiilor din viata ta.

3. Nu am timp

Ba da, ai timp sa faci orice iti propui. Normal ca ti se pare ca zboara timpul dimineata din moment ce te ridici din pat dupa 30 de minute dupa ce a sunat alarma. Normal ca alergi buimac prin casa si, in loc sa gasesti lucrurile mai repede, nu faci decat sa uiti unde ti le-ai lasat, toate acestea doar pentru ca esti stresat si nu te poti concentra.

Organizeaza-ti timpul folosindu-te de o agenda, mai ales daca esti o persoana extrem de ocupata, si ai grija sa nu omiti nimic din ceea ce ti-ai dori sa faci in ziua respectiva.

4. Nu sunt capabila

Omul este menit greselii. Mai mult, omul cat traieste, invata. Nu te subestima niciodata si nu crede ca esti insuficient de buna pentru a realiza ceva.

Daca te desconsideri si te opresti din cercetare, atunci ai toate sansele sa devii incapabila.

5. Sunt foarte stresata

Atunci ia o pauza bine-meritata. Anuleaza toate intalnirile si comporta-te de parca nimic pe lume nu mai exista in afara de tine. Rasfata-te si fa pentru o zi toate lucrurile care iti bucura sufletul. Este normal sa acumulezi stres, insa la fel de normale sunt si solutiile prin care vei scapa de grijile cotidiene!

Foto: Shutterstock.com